Postoje ti neki ljudi koji se ne libe da okrenu stvari u svoju korist kada je to potrebno i da vas praktično navedu da radite ono što oni žele. Astrolozi smatraju da je od svih znakova zodijaka jedan poznat upravo po svojoj veštini manipulacije. 

Reč je o Škorpijama koje poseduju duboku emocionalnu inteligenciju i sposobnost da intuitivno razumeju skrivene motive i želje drugih. Ove karakteristike ih čine veštim manipulatorima kada odluče da koristite svoje veštine za manje plemenite svrhe.

Škorpije pristupaju životu s velikim intenzitetom i strastima koje prožimaju sve aspekte njihovog života. Njihova emocionalna dubina im omogućava da precizno čitaju osećanja drugih, što ih može navesti na manipulaciju kako bi postigli svoje ciljeve.

Pojedini znaci su "namazani" i spremni na sve zarad cilja
instagram/chloelecareux 

Jedna od njihovih ključnih veština je sposobnost skrivanja sopstvenih osećanja i namera. Dok lako otkrivaju tuđe tajne, svoje drže dobro sakrivene iza maske smirenosti i kontrole, što ih čini teškima za čitanje i predviđanje, i daje im prednost u društvenim igrama moći.

Škorpije su takođe sposobne za dugoročno planiranje i strateško razmišljanje, što ih čini efikasnim manipulatorima. One mogu predvideti razvoj situacija i prilagoditi svoje ponašanje kako bi ostali korak ispred drugih, često opravdavajući manipulaciju kao sredstvo za postizanje ciljeva.

Važno je napomenuti da, iako su skloni manipulaciji, Škorpije ne moraju uvek koristiti svoje veštine na štetan način. Mnogi od njih biraju da usmere svoje sposobnosti ka pozitivnim ciljevima, poput terapije, savetovanja, kriznog upravljanja ili drugih oblasti gde mogu pomoći drugima.

Koji još znaci su manipulativni?

Iako je ovog puta fokus na jednom znaku, moramo da istaknemo još neke koji takođe važe za manipulatore. 

Rak

Rakovi, kojima vlada Mesec, su izuzetno osetljivi i mogu biti emocionalni manipulatori. Mogu vam često prebacivati stvari i učiniti da se osećate krivim i za šta jeste i za šta niste odgovorni kako bi dobili ono što žele. 

Određeni znaci koriste ranjivost drugih
Shutterstock 

Vaga

Vage su veoma neodlučne i vole da budu u dobrim odnosima sa svima. Reći će vam ono što želite da čujete i mogu veoma dobro manipulisati rečima kako vas ne bi povredili, ali i da dalje ostvare ono što žele.

Lav

Lavovi, kojima vlada Sunce, uvek žele da bude po njihovom. Vole pažnju i manipulišu kako bi se popeli na vrh. Žele sve, i ne plaše se da urade šta god je potrebno jer sebe smatraju kraljevima.

Neki gaze i preko mrtvih do cilja
instagram/julia.kammerer 

Blizanci

I na samom kraju, Blizanci. Oni mogu vrlo lako promeniti svoje stavove kada je to potrebno. Njihova ličnost se može potpuno promeniti kada žele nešto da postignu. Takođe, vrlo lako mogu svaliti krivicu na druge, što ih čini prilično manipulativnim znakom, piše Times of India.

Bonus video:

Pozitivne i negative strane Bikova, Devica i Jarčeva TikTok/tohpazzz

Izvor: Wanted J. S.