Retrogradni Merkur je debelo namučio sve znakove zodijaka, ali slobodno možemo reći da je posebno bio oštar prema tri. 

Nažalost, mana ovog retrogradnog Merkura je i senka koja je trajala duže nego očekivano. Srećom, mučan period se bliži kraju, i sada će konačno mnogi odahnuti, a naročito gorepomenuta tri znaka. 

Blizanci

Kao vladajući znak Merkura, Blizanci su mogli osetiti snažniji utiacaj ovog tranzita. Merkurova promena položaja konačno će im doneti olakšanje od mogućih komunikacijskih nesporazuma ili tehničkih poteškoća koje su se pojavile tokom retrogradnog perioda.

To znači da će se Blizanci konačno osećati energičnije i jasnije u svojim razmišljanjima i komunikaciji.

Blizanci će uspeti u svemu što su naumili
Freepik/fabrikasimf 

Osim toga, konačno će doći na red ostvarenje svih ciljeva koje su planirali u prethodnom periodu, a tiču se ličnog razvoja.

Devica

Devica je inače takođe povezana s Merkurom, pa bi pripadnici ovog znaka mogli da osete  pozitivne promene nakon što Merkur napusti postretrogradnu fazu.

Ovaj tranzit može doneti veću jasnoću u svakodnevnim rutinama, organizaciji i komunikaciji za njih.

Device bi mogle da osete olakšanje kada je reč o rešavanju pitanja koja su se pojavila tokom retrogradnog perioda i osećati se produktivnije u svojim aktivnostima.

Ribe

Iako Ribe nisu direktno povezane s Merkurom, kako je reč o izrazito senzualnom znaku, jasno je da su osećali određeni uticaj ovog tranzita, naročito u područjima povezanim s komunikacijom, putovanjima i intelektualnim aktivnostima.

Nakon Merkurovog napuštanja postretrogradne senke, Ribe bi mogle osetiti veću jasnoću i smirenost u svojim mislima i komunikaciji, a to znači da konačno mogu da rade na svojim idejama i da vide širu perspektivu, da srede probleme u komunikaciji i interakciji, što znači, sledi uspeh i uspon lestvicom koja donosi finansije i nagradu za mučenje. 

Bonus video:

NA OVAJ ZNAK ĆE RETROGRADNI MERKUR IMATI NAJVEĆI UTICAJ:  Kurir TV

Izvor: sensa.story.hr/ Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.