Često više živimo energiju bioritmičkog broja, a od njega treba da težimo i razvijamo potencijal ličnog broja svrhe.

Lični broj 1

Numerološki broj 1 u sebi nosi energiju sunca, ovde je ego naglašen. Osobe koje su numerološke jedinice u sebi nose esenciju lidera, organizatora i hrabrog istupnika. Previše pokretaćke energije koja je skoncentrisana u ovom broju je jako bitno kanalisati na nešto konstruktivno, kako ego ne bi rastao u nezdravom obliku. Prisutna velika nadarenost za lični biznis. Ambiciozne težnje kroz naglašen i prodoran temperament. Kako ne bi spržili sebe, a i svoje bližnje sopstvenim sjajem - baš kao i sunce koje može nekada prejako sijati, za jedinice je od velike važnosti fizička aktivnost kao i zdrava ishrana, takođe i redovan post zbog previše animalne energije u sebi. Ove osobe poseduju vrlo snažno i gipko telo. Kroz astrologiju jedinica je prikazana znakom Lava, ali i Ovna. Zdravstveno treba da obrate pažnju na donji deo kičme, želudac, srce, kao i ceo kardiovaskularni sistem. Proteini i magnezijum treba da budu prisutni u svakodnevnoj ishrani. Usmeravanjem energije u konstruktivnom smeru svakako čini da do ovih zdravstvenih problema ne dolazi.

Osobe koje su lični broj 1, a ne pronalaze se u ovom opisu, onda bi one trebalo da razvijaju ove osobine, što bi značilo da one žive energiju bioritmičkog broja koji je sačinjen od datuma meseca i rođenja. Lični broj je broj svrhe, a mi od bioritmočkog treba da izrastemo do svoje svrhe koja se vidi kroz lični broj. Svrha ličnog broja leži u individualnosti, ovde treba probuditi svoju pokretačku energiju i delovati u skladu sa njom. Jedinice su te koje pokreću čitav ciklus i na to treba da motivišu i svoju okolinu. Ovde nema zone komfora, ovde nema zavisnosti od drugih ljudi. Razvijanje svoje autentičnosti, organizacija sopstvenog života i pokretanje svog ličnog posla je ono što svaka jedinica treba da živi.

Lični broj 2 

Numerološki broj 2 ima energiju meseca. Emotivna, empatična i vrlo senzitivna priroda. Promenljivog raspoloženja, nekad i do granica nestabilnosti. Okrenuta toplini doma i porodičnim korenima. Porodica kao utočište i baza sigurnosti, jer ovom broju je više nego svima potreban osećaj zaštite. Ovo je biće odnosa, kome je najveći dokaz ljubavi pružanje sigurnosti i zaštite. Ljubav uzvraća negujući. Ono što ovom broju fali je postavljanje granica, jer nekada mogu ostajati u disfunkcionalnim odnosima, samo da bi u odnosu bili. Strah od samoće i individualnosti je često prisutan. Osobe sa ličnim brojem 2 treba da razvijaju svoj individualni duh kome fali pokretačke energije. Samo razvijanjem svoje individualnosti mogu stići do odnosa iz istinske ljubavi i želje, u suprotnom ulaziće u partnerske i prijateljske odnose samo da bi pobegli od samoće. Ovde je jako bitno razbijati svoju mušku stranu energije i tako podstaći hrabrost i individualnost. Za dvojke je od velike važnosti kreativno izražavanje. Slikanje i pisanje su vrlo lekoviti za ovakve osobe, jer tada su u direktnom kontaktu sa svojim nesvesnim, koje može biti vrlo duboko i uznemirujuće. Kontaktom sa nesvesnim delom mi lečimo svoje strahove. Intenzivni snovi su prisutni u njihovim noćima. Boravak pored vode je jako inspirativan i umirujuć za ovakvu vrstu energije. Zdravstveni problemi mogu biti u vidu organa za varenje, kod žena dojke. Mnogo vode u organizmu. Gojaznost takođe, jer ovaj broj jede na nervnoj bazi, nesvesno štiteći se od negativnih energija i dešavanja oko sebe. Najčešće se goje u predelu stomaka. Mesečeve dijete najdelotvornije mogu pomoći ovim osobama da izbace sve toksine, a i samim tim nezadovoljstvo iz sebe. Astrološki se broj 2 poistovećuje sa znakom Raka.

Osobe koje su lični broj 2, a ne pronalaze se u ovom opisu, onda bi one trebalo da razvijaju pozitivne osobine ovog broja, jer to bi značilo da one više žive energiju bioritmičkog broja koji je sačinjen od datuma i meseca rođenja. Lični broj je broj svrhe, a mi od bioritmičkog treba da izrastemo do broja svrhe koji se vidi kroz lični broj. 

Lični broj 3

Broj 3 se u numerologiji smatra za jedan od najbenefičnijih brojeva. Pravilo ovog broja je da u svakoj nameri i svakom delovanju mora biti prisutan moral i poštenje. Kada je bilo kakva akcija potkrepljena moralnom namerom univerzum sam otvara svaka vrata na koja se ovaj broj uputio. Ovaj broj uvek treba biti blizak sa verom koju nosi iznutra i život će mu biti začinjen mnogim blagodetima. Nije da osobe koje su numerološke trojke prati sreća, već one su same po sebi sreća i u skladu sa tim kroz jak moral treba da žive.

U slučaju da zalutaju u nemoralne vode, da im poštenje bude slabija strana, a svaki cilj im bude samo zarad materijalne dobiti, univerzum neće biti darežljiv prema njima. Njihov put i svrha jeste etika, moral, poštenje, ispravnost i povrh svega vera. Time naoružani mogu od života očekivati samo najbolje. Zdravsteno treba da budu obazrvi na celokupnu krvnu sliku. Na udaru mogu biti krvni sudovi i loš pritisak. Jetra, išijas, kukovi. Takođe, mogu biti i lako podložni polnim bolestima. Za ovaj broj se najviše preporučuje kompleks vitamina B, jer on uspešno pospešuje jaku krvnu sliku. 

Energetski najbolje mogu biti uštimovani sa brojevima 1, 6 i 9.

Lični broj 4

Lični broj 4 u sebi nosi energiju Saturna. I kao takav se predstavlja brojem koji je najveći nosioc karme. U lične četvorke su najviše utkane osobine kao što su odgovornost, sistematičnost, krutost. Nekada mogu biti prilično rigidne u svojim stavovima i principima. Vrlo ozbiljan pristup zadatku zvanim život, jer baš ga na taj način i žive, kao zadatu obavezu od strane univerzuma. Kada previše odu u svoju rigidnost mogu se zdrušiti sa dubokim strahovima iz kojih izvire pesimistički pogled na dešavanja, kao i hipohondrične navike. U mulju strahova ne mogu jasno videti smisao života i mogu imati osećaj da je njihova svrha uslovljena teškom sudbinom protiv koje se ne mogu boriti.

Često im se može razviti opsesivno kompulzivni poremećaj usled kog stalno proveravaju da li su dobro zaključali auto, stan. Prisutan stalni strah da nisu ugasili neki uređaj u kući. Konstantno proveravanje ključeva, novčanika itd. Psiholozi ljude sa ovakvim opsesijama nazivaju Čekeri. Ovaj opsesivni poremećaj se ćešće javlja kod bioritmičkih četvorki nego kod ličnog broja 4. Mogu biti vrlo štedljivi na sebi, trpeljivi, i odbacivati hedonistički tretman u bilo kom obliku. Svaka četvorka treba razvijati osobinu zvana tolerancija, kako prema sebi tako i prema drugima. Soptveni mir mogu kupiti afirmativnim pogledom na život. Zahvalnost, jačanje duhovnog tela. Poverenje u sebe, u svoje kvalitete, u okruženje, u dobro, u svrhu, u smisao moraju biti njihova jača strana kako bi svoj život obavili zdravom energijom. Otpuštanje, davanje u humanitarne svrhe i praktikovanje duhovnih tehnika mogu uticati vrlo pozitivno na njihov tok života. Preporučuje se boravak u prirodi, kontakt sa prirodom.

Zdravsteno im može biti osetljiv ceo skelet, zglobovi, zubi i nokti. Na udaru mogu biti štitna žlezda i sluh. Jake geneteske predispozicije po pitanju oboljenja. Dosta kalcijuma, ali i vitamina B12 (jer on pozitivno utiče na psihu) mogu pomoći u poboljšanju zdravlja. Ali od svega najbitnije čišćenje psihe od strahova.

Emotivno mogu biti kompatibilne sa 6, a poslovno sa 2.  Astrološki se numerološka 4 poistovećuje sa znakom Jarca. 

Osobe koje su lični broj 4, a ne pronalaze se u ovom opisu, onda bi one trebalo da razvijaju osobine kao što su odgovornost, sistematičnost, kolektivna svrha i trpeljivost. U slučaju da nisu bliske sa ovim osobinama to bi značilo da one više zive energiju bioritmičkog broja koji je sačinjen od datuma i meseca rođenja. Lični broj je broj svrhe, i mi od bioritmičkog treba da izrastemo do svoje svrhe koja se vidi kroz lični broj.

Lični broj 5

Numerološki broj 5 u sebi nosi energiju Merkura, što bi ga opisalo kao nekog ko je uvek spreman za govornu akciju. Vrlo domišljata, šaljiva, komunikativna i detinjasta priroda krasi ove ljude. Nekada od previše priče o sebi i vetropirnog pogleda na život mogu izgubiti iz vida suštinu i dubinu življenja. A kada se nađu u životnoj situaciji koja zahteva ozbiljnost i doslednost mogu biti u šoku jer to ne odgovara njihovom lepršavom temperemantu. Groze se bilo kakvog kalupa. Zabava je njihov životni moto. A u celoj toj životnoj zabavi mogu izgubiti iz vida tuđe potrebe. 

Ovaj avanturistički duh je teško ukrotiti. A kada se osećaju zarobljeno i monotono u odnosu lako se može javiti težnja za zavođenjem kako bi se uneo osećaj živosti i slobode u postojanje. Rad na fokusu, suštini, dubini i prihvatanju odrastanja je jako bitno za životni i karijerni prosperitet. Najviše im odgovaraju karijerni pravci u kojima se dosta putuje ili komunicira sa masom ljudi. Hobi svakakve prirode može lekovito delovati na njihovu uznemirenu psihu.

Emotivnu avanturu koju traže im mogu pružiti brojevi 1, 3 i 7. 

Zdravsteno treba da obrate pažnju na disajne organe. Nervni sistem, kao i gornji deo leđa. Takođe, mogu biti skloni alergijama.

Lični broj 6

Numerološki broj 6 u sebi nosi energiju Venere, i ono što svako sa ovim ličnim brojem treba da razvija je mudrost življenja kroz lakoću. Kada 6 spozna svoje umetničke talente koje poseduje i spusti ih u materijalan svet, potom prikaže javnosti, ona je time ušla u vrtlog svoje svrhe. Jer njena svrha življenja i jeste da razume da je ljubav umetnost, da je ljubav sloboda, dar, umeće. Ne patnja, ne drama, ne prenaglašena intenzivnost u koju 6 lako može da sklizne kada su u pitanju odnosi, jer ovaj broj previše može biti zavistan od takvih odnosa, ne uvek tako laganih i uzajamnih, već ekstremnih ljubavi koje nam nikada ne donose mir.
Za ovaj broj se šuška da je obavijen karmičkom pričom fatalnih ljubavi i to sećanje na dramu sprovodi i u ovaj život.
Kako bi fatalnu karmu isčistio i transformisao u pozitivno, ovom broju je potrebno da od svih tih unutrašnjih uzburkanih strasti iskreira neko umetničko delo kojim leči sebe, pa potom i druge. Motiviše okolinu na pozitivne emocije i budi drugačiju percepciju o ljubavi. Jer ljubav ne mora da boli, ljubav treba da voli, da nam pruži podstrek za rast i isceljenje unutrašnjih rana. Takvu vrstu ljubavi 6 nalazi u umetničkom izražavanju, a kada isceli i razume taj fatalni deo sebe, biće spremna za produktivne partnerske odnose.

Zato šestice, uronite u muziku, slikanje, pisanje, plesanje jer time uranjate u svoju svrhu a potom i u svoje isceljenje. 

Lični broj 7

Numerološki broj 7 nosi energiju Urana, što bi osobe sa ovim ličnim brojem opisalo kao ekstremno inteligentne, slobodne, furiozne i futuristički nastrojene. Sve što dolazi iz budućnosti njima je prilično blisko, jer intucija im je pojačana na maksimum. Intuitivno se vode kroz život i ne podnose kalupe i prototipe. Sopstvena vizija života im ne dozvoljava da se pokoravaju većini. Prebrzi procesi u mozgu im mogu stvarati napetost, jer nose vrlo netrpeljivu i nestrpljivu energiju. Osobama koje imaju sporiji proces življenja ljudi sa ličnim brojem 7 mogu prilično stvarati tenziju i stres, jer način i brzina njihovog razmišljanja ih dovodi do nerazumevanja od strane okoline. Teško ih je ispratiti, a još teže razumeti. Ovi ljudi su stvoreni za prijateljstva, a njihova humana duša će uvek izaći u susret onome kome je to potrebno. Svrha ovih ljudi je da na neki način doprinose društvu. Među ovim ljudima se često mogu naći naučnici, humanitarci, IT stručnjaci, vizionari, buntovnici i "čudaci". Ono što ovaj broj treba da razvija je materijalistički pristup životu, jer genijalne ideje im često mogu vioriti oko glave, bez težnje da se sa njima nešto konkretno uradi. Stoga moraju razvijati i taj sistematični deo, kako bi njihove ideje dobile formu. Oni su rođeni da svojom idejom pomažu čovečanstvu i društvu u kom žive.

Sedmice koje ne žive svoju slobodu, viziju i autentičnost su skrenule sa puta svrhe. Zdravsteno mogu imati problem sa slabim imunitetom, jer su sklone da nagomilavaju stres.

Lični broj 8 

Numerološki broj 8 nosi u sebi energiju Marsa, a izrazite karakteristike ovog broja su strastvenost, naglost, prodornost, a vrlo često i agresivan temperament. Ovo je ratnička energija, koja ima izrazitu želju za dominacijom i moći. Iz tog razloga, svako ko se nađe kao prepreka ka njegovom cilju, ovaj broj će težiti da ga uništi. Često, destruktivna priroda ih može dovesti do razornih odnosa, ali i fatalnih ljubavi, jer ovaj broj više nego svaki drugi, nosi u sebi animalne nagone. Iz tog razloga seksualnost krasi njihovu energiju, a upravo seksualno ispoljavanje je jako bitno za njih. Tolika količina energije mora naći svoj izlaz kroz seksualne odnose, sport i karijeru, ali i bilo kakvu vrstu fizičke akcije. Jer adrenalin je ovde ubrzan, a krv je vrela. U suprotnom, neispoljavanje energije na pravilan način ih može odvesti u frustraciju, bes, nervozu, a nekad i samu bolest.

Osmice su izrazito sposobne da zarade novac, jer on za njih igra bitnu ulogu u životu, a osećaj moći koji novac pruža je ono što oni žele da osete. 

Za ovaj broj je jako bitno da pronađe balans, jer često mogu biti ekstremni u svemu. Skloni su težnji ka posedovanju i ljubomori. Obzirom da toliku količinu energije retko ko može da obuhvati i razume, osobe sa ovim brojem traže osobe koje će im se na neki način prilagođavati. Često svojim ratničkim temperamentom mogu povređivati svoje voljene ukoliko ne nađu dobar kanal za ispoljavanje svoje abnormalne energije. Kada su nezadovoljni, često traže krivca u onome prekoputa sa željom da svakog preoblikuju prema svojoj zamisli. U tom trenutku je bitno da se fokusiraju na sebe, na svoj unutrašnji problem i urade nešto konkretno sa sopstvenim nezadovoljstvom. 

Ovaj broj isceljenje može pronaći u nešto agresivnijem sportu, temperamentnom plesu, ali i visokim karijernim ciljevima. Tek kada nađu svoj kanal ispoljavanja, tada iz pravog ugla mogu posmatrati i druge. Zdravsteno treba da obrate pažnju na reproduktivne organe, a često mogu patiti i od jakih migrena. Bolest mogu probuditi usled velikog stresa. Iz tog razloga svakakvi vidovi opuštanja i relaksacije za njih igraju bitnu ulogu. Tantra može isceliti i preobraziti njihovu energiju u najpozitivniji oblik. Takođe, od velike je važnosti da obrate pažnju na ishranu, ljuta i masna jela mogu biti vrlo štetni po njih, a post im može čistiti uznemiren um. U drugom delu života ego im se stiša i tada kreće mirniji period za njih.

Lični broj 9

Numerološki broj 9 u sebi nosi energiju Neptuna, i kao takav često je obavijen velom tajne. On nosi sa sobom mistiku koja se ne otkriva lako pred svetom, pa nekad čak ni pred samim sobom. Broj 9 u sebi nosi iskustvo svih prethodnih brojeva, a pored tolike dubine koja u njemu stanuje, teško mu je da spozna sve svoje talente. Pa kako bi razumeo svoj unutrašnji svet, potrebno mu je jedno šire znanje u obliku mudrosti. Ova energija se kroz život ne vodi razumom i to nije njeno poznato tlo. Ova energija je stopljena sa intuicijom i upravo ona treba da je vodi u sve životne poduhvate i odluke. Svrha ovog broja je da se stopi za božanskim u sebi, da osvesti tu duhovnu i isceliteljsku energiju koja spava unutar njegove duše. Da svu svoju mudrost koja proističe iz višeg JA reprodukuje kroz umetnost, duhovne prakse i svet mistike. Ovaj broj najpre od svih može promašiti svoj životni poziv i misiju, jer često ne spoznajući svoje talente može upasti u identifikaciju sa drugima, a potom ceo život može slediti ono što mu okruženje nameće.

S toga, ovom broju je prvi i najveći životni poduhvat da upozna sebe kroz tišinu, vidi jasno sav svoj unutrašnji svet i uroni u njega do najdubljih dubina. U suprotnom može zalutati u svetu svakodnevnice i nametnutih obrazaca, a potom živeti sa sopstvenom tugom nepronađenosti. Pa sav taj svoj unutrašnji svet živeti u mašti, lažima, narkoticima ili fanatičnim idejama o nepostojećim idealima. Obmanjivanjem sebe, a potom i okruženja može upasti u problematičan privid života, time će lako ubediti sebe da baš tako život treba da izgleda, i da sve ono što on iznutra mašta je čista glupost. Potiskujući taj okean u sebi, unutrašnje zverke koje unutar te vode obitavaju, mogu povređivati njegovu tananu psihu u vidu depresije, paranoja i strahova. Sve dok ne navedu njenu autentičnu prirodu da hrabro ustane i živi njen maštoviti svet u realnosti.