Vreme je da naš um iz dubina vinemo u širine. Da sve ono što smo do sada analizirali, teoretisali, sumnjali i istraživali provučemo kroz prizmu istine, etike i uzvišenijeg znanja, kako bismo kada nam Merkur uđe u znak Jarca svo to saznanje koje smo prikupili sproveli u praktično delo.

Merkur u znaku Strelca je u izgonu, a to stanje svakako Merkuru oduzima na praktičnosti, analizi i racionalnom sagledavanju stvari. Mada je Merkur sklon da od drveta ne vidi šumu, Strelac kao znak ekspanzije, uzvišenijeg znanja i mudrosti će ovom sitničavom Merkuru doneti jedan širi pogled na celokupnu godinu i događaje koje su se u njoj zbivale.

A zar nam nije svima upravo to i potrebno?
Zar nam nije potreba širina sagledavanja i osećaj da će sve biti u redu?
Zar nam nije potrebna dupla doza optimizma, mudrosti i vere u pozitivan ishod?

Merkur u Strelcu je poznati optimista, jer se ne vodi analizom kroz život. On se vodi verom. A kada smo u skladu sa duhovnim delom našeg postojanja, nama brdo informacija koje nam se plasiraju svakodnevno nije potrebno, jer naš unutrašnji njuh nas vodi kroz život, a sama vera sa kojom čvrsto koračamo dobro zna da će na kraju sve biti u redu.

Merkur u Strelcu ne razmišlja umom, on razmišlja stomakom, intuitivno. On razmišlja duhom, razmišlja istinom, jer istina je njegov srodni prijatelj. On bez istine ne pristaje na život, jer život bez istine za njega nije život, već ropstvo.

Istina je njegova životna misija, i zato osluhnimo šta nam njegova energija poručuje u narednih 15 dana. On kaže da nema mesta za paniku, da nema mesta za sumnju u pozitivne sile koje su tu da nas štite i da te sile proističu iz nas samih. Da će istina uvek pronaći put do onog ko želi da je vidi i da sve što treba je da smognemo hrabrosti za nju.

Zato ego ostavimo po strani, a pojačajmo veru na maksimum, tako će naša duša osetiti koji je pravi put za nju. Doći će vreme za praktična delovanja, doći će vreme za brdo informacija. Napravimo jedan umni detoks, jer mozak nam je zatrovan stalnim nadražajima. Zastanimo na tren uz meditaciju, molitvu, tamjan ili prirodu. Uhvatimo nit te tišine koja govori više od svih izgovorenih reči ovog sveta. Osluhnimo tu mudrost koju nam tišina šapuće, jer tamo nas čekaju svi odgovori na pitanja o ovom ludom vremenu koje nas sve izbacuje iz okvira normalnosti.

Možda Merkur u Strelcu zna da nam je upravo ovo i trebalo, da bismo postali hrabriji za istinu.