Plavokosa miljenica je modnog sveta, a bez obzira da li je reč o dnevnoj ili večernoj prilici Sijena Miler za svoje odevne kombinacije dobija samo pohvale.

Slavna trendseterka je tokom ranih je 2000-tih među prvima nosila retro look nadahnut stilom 'dece cvijeća' i zahvaljujući svojim boho chic kombinacijama svrstala među tadašnje modne ikone poput Nikol Riči bliznkakinja Olsen, a njen stil modni znalci ne prestaju da hvale.

Lipa plavuša u intervjuu za Vogue ispričala je bez kojih komada ne može da zamisli svoju garderobu.

Sijena Miler ima svoju 'uniformu' koja mora biti minimalistička, cool i udobna, ali voli i zanimljive detalje poput zlatne ogrlice. Svoje dnevne obaveze odrađuje u udobnim farmericama Margeret Howell i Gucci mokasinama, a za Vogue je ispričala i kako pronalazi svoje omiljene farmerice.

- Što se tiče vintage farmerica, sviđa mi se taj isprani izgled jeansa. Ali vrlo je teško dobiti tu savršenu nijansu plave, kaže Sijena koja je otkrila da je njena tajna - muško odelo.

- Obožavam muške farmerice u kojima se možete udobno smestiti, kaže glumica i dodaje  kako često pretražuje npr. Vestiaire Collective ili tzv. old Céline.

Od kako je postala mama devojčice Merlou (9), modni stil ove britansko-američke glumice se promenio.

sijena je u novoj seriji predstavila impresivne komade
Spartacus / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

- To je definitivno promenilo način na koji se oblačim. Sada samo želim odeću koja je minimalistička, cool i udobna. Razmislite o farmericama i lepom džemperu za takve prilike, odnosno komadima koje stvarno volite, otkriva Sijena koja trendove nikad slepo ne prati.

Bez obzira da li se radi o glamuroznom događaju ili ležernom izlasku u grad, zaljubljenice u modu ne mogu se nadiviti Sijeninim kombinacijama koje je ih iznova nadahnjuju.

sijenin must have komad su farmerice
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Za večernje izlaske ili svečane prilike, S8ijena poseže za svojom omiljenom vintage haljinom iz 60-ih koju je kupila u 9th Street Vintage u Njujorku. Reč je o kreaciji inspirisanoj Edie Sedgwick, koju je Sijena igrala u filmu 'Factory Girl'.

- Jedina odeća u garderoberu koja mi nikad ne dosadi su moji vintage komadi. Volim dvostruki džins i volim nijanse plave, kaže ona.

Kako bi zaokružila ležerni dnevni look, svojim udobnim vintage farmericama i onome što opisuje kao 'savršeni top' dodaje klasične sunčane naočare Ray-Ban Wayfarers i nakit starinskog dizajna.

Sijena Miler koja redovno briljira na crvenom tepihu ističe kako se uvek rado vraća minimalizmu Calvina Kleina iz 90-ih.

sijena miler obožava muška odela
Zed Jameson / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

- Ima nešto zaista bezvremensko u tome, kaže Sijena koja se ne može zasititi ni farmerica boje boje slonovače koje potpisuje Margaret Howell, kao i chic majica na pruge. 

Glumica voli i slip haljine za koje kaže da su nonšalantne, a opet tako seksi dodajući kako je lako stilizovati nešto jednostavno i klasično. Među komadima oko koje gradi svoje dnevne stajlinge, Sijena se ne može zasititi sivih sweatshirt majica.

Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Modni stil slavne glumice

- Imam jako puno sivih sweatshirt majica. Samo dodajte torbu otmenog izgleda i elegantne cipele, i to postaje cool stajling iako je trebalo manje od tri sekunde da sve to spojite, kroz smeh kaže glumica koja takav look opisuje kao 'brzopotezni chic'.