Pored slingback cipela koje su ove sezone veoma popularne, ništa drugačije nije ni sa kitten obućom. Kitten ili mačkaste potpetice su cipele koje obično imaju tanku odnosno nisku štiklu.

Dolaze u različitim oblicima, uključujući polusandale, sandale, papuče i čizme. Ovaj model poslednjih sezona veoma je dominatan, a biće aktuelne i ove sezone.

S obzirom na to da su veoma udobne, tako su praktične za odlazak na posao, noćni izlazak, poodnevno druženje. Ovo je retka obuća koja moež da se nosi ceo dan, i sjajno se kombinuju uz pantalone, suknje i haljine svih dužina.

Od klasičnih nanula do zabavnih boja i blistavo ukrašenih parova, ovo su stilovi u koje se trenutno zaljubljujemo i koje ćemo nositi u predstojećim mesecima.

Ukoliko niste ljubitelj otvorenih prstiju, ali vam je potrebna laganija dnevna i večernja obuća za leto, ovakav model bi bio idealno rešenje za vas. 

Ako ipak prilika nalaže da nosite zatvorene cipele, previsoke potpetice zamenite laganom kitten štiklom.

Za dame koje vole papuče, ovakav model je odličan umesto skroz ravnih papuča. Hihg street brendovi u svojoj ponudi imaju modele u raznolikim bojama, a mi svaetujemo da cipelarnik "sovežite" novim parom ove trendi obuće u nekoj jarkoj boji.