Oduvek je u ženskoj krvi da lepim i elegantnim cipelama teško odolevaju, a jedne od najpoželjnijih cipela ove sezone će zavesti žene širom sveta.

Za novu sezonu, modne kuće pripremile su pregršt modela koji će se lako uklopiti u svačiji stil. Toplo vreme je idealno da potpeticu smanjimo, ali da se nikako ne odupremo istančanom i damskom šarmu.

Zato su poznate influenserke, koje nam pune Instagram home page, odabrale slingback cipele koje su istovremeno elegantne, praktične, pa čak i udobne za nošenje, posebno u varijantama sa srednjim ili niskim potpeticama.

Slingback modeli su još prošle godine osigurale svoju poziciju u vrhu trendova. Ovaj neodoljivi model cipele karakteriše uzak oblik, otvorena peta s uskim kaišićem i dugačak špicasti vrh.

Dua Lipa u slingback Gucci cipelama.
SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Pored YSL, popularan je i model luksuzne modne kuće Prada, a nedavno je Dua Lipa iznjedrila retro par brenda Gucci sa niskom petom, ukrašenim cirkonima.

Osim vraćanja u lude 90. ove cipele imaju i sjajan učinak: vizualno produžavaju noge.

Zvezde i influenserke obično ove elegantne cipele kombinuju sa chic i ležernim modnim komadima kao što su farmerke, topovi, pantalone ležernog kroja i sakoi, a kako ceo paket izgleda pogledajte u nastavku:

Instagram Slingback cipele nose sve trendseterke, a evo i kako!