Ko bi ikada pomislio da će se već zaboravljene japanke na platformu, koje su vladale krajem 90-ih i početkom milenijuma, vratiti na modnu scenu?

I iako su "tatine" patike od pre 40 godina i dalje u jeku trenda, stiže novina u svet obuće zbog kog definitivno preispitujemo svoj ukus.

Devedesete su i dalje period koji ne prestaje da inspiriše modni svet, a sada je na red došla i hit obuća, japanke sa platformom. Uvek su spadali u posebnu kategoriju: ili ste njihov fan ili ih ne podnosite.

Zaboravljene japanke na platformu se vraćaju u modu.
Instagram 

Nekada su ove cipele, koje definitivno nisu za svakoga, s ponosom nosile tadašnje modne ikone Britni Spirs, Lindzi Lohan, Paris Hilton...

Ali vremenom su potpuno nestale sa modne scene, da bi se neočekivano vratile sa porastom interesovanja za modnu eru 90-ih.

Dua Lipa nosi trendi japanke sa platformom.
Pichichipixx.com / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Već smo videli kako ih nosi Dua Lipa, britanska muzička zvezde koja voli estetiku prepoznatljivih 1990-ih, a nedavno ju je nosila i najtraženija manekenka današnjice Kendal Džener.

Uspešna članica klana Kardašijan-Džener sa prijateljicama Hejli Biber i sestrama Hadid često kreira trendove, tako da se nećemo iznenaditi ako svi ponovo počnu da nose japanke sa platformom.

Kendal Džener nosi japanke sa platformom.
RACHPOOT.COM / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kendal, koja je ofarbala kosu u trendi nijansu bakar crvene, nosila ih je uz zelene pantalone visokog struka, crni kaiš i kratki top u beloj boji, omiljeni osnovni komad bez bretela.

Cool look je zaokružila naočarima za sunce i trendi torbicom, a ovaj ležerni minimalizam pokazao se kao odlično modno rešenje.

Kendal Džener je japanke sa platformom kombinovala sa zelenim pantalonama i crop top majicom.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia