Graciozne, ali moderne, ženstvene, fluidne siluete podstiču na sanjarenje. 

Ovogodišnji must have komad u svetu haljina definitivno je sako haljina, koja zbog svog raznovrsnog stila pristaje u bezbroj prilika. Sako haljina zapravo je sako u stilu haljine. Sa strukturiranim ramenima, u osnovi je haljina jakna koja može biti dugačka ili kratka - u zavisnosto od vašeg stila.

Sako-haljine fascinirale su modnu scenu, jer svaki stajling čine veoma efektnim. Ne samo da izgleda dobro na ravne čizme za dnevni look, već će izgledati sjajno i za veče u kombinaciji sa visokim potpeticama, a to dobro znaju i brojne zvezde i influenserke koje obožavaju ovaj model haljine. 

Dok neki drugi modni trendovi dolaze i prolaze, sako haljina je bezvremenska opcija koju bi svaka žena trebala da ima u svom ormaru.

Tin Kunaki u crnoj sako haljini.
Serge Arnal / Starface / Profimedia 

Slavne lepotice i street style zvezde ovaj modni komad najčešće nose uz salonke, dezenirane najlonke i trendi slingback cipele koje stavljaju fokus na noge čineći ih vizualno dužima, ali nisu redak prizor ni višesezonski hit – zavodljive čizme iznad kolena koje deluju zavodljivo u paru sa sako-haljinama.

Pri odabiru ovog odvažnog modela haljine posebnu pažnju obratite na dužinu. Sako-haljine pravilnim stilizovanjem istovremeno deluju veoma elegantno i seksepilno.

Haljine koje izgledaju kao blejzeri bez ikakvih problema možete nabaviti u popularnim high street brendovima.

Dženifer Aniston u sako haljini.
Dee Cercone / Everett / Profimedia