Ho Jeon Jung stekla je  a sada je dobila svoju prvu naslovnicu američkog magazina Vogue.

Zvezda najgledanije Ntflixove serije je "zahvalna i počastvovana" što je dobila priliku da krasi naslovnivu modne biblije.

"Ceo moj život se promenio za samo mesec dana. Taj osećaj, postoji granica onoga što reči mogu da izraze. Izgubila sam četiri kilograma. Ne znam zašto, ali nisam mogla da jedem. Bila sam tako zbunjena, i bilo je tako haotično. Nisam verovala", izjavila je Ho Jeon Jang za Vogue koja je inače prva azijska glumica je krasi američko izdanje pomenutog magazina.

Njen editorijal za prestižni modni magazin zamišljen u vidu scena iz špijunskog filma, a glumica je nosila dizajnersku odeću koju je stilizovao Džared Elner.

Zvezda popularne serija na naslovnici nosi Louis Vuitton haljinu, a u intervjuu je priznala da ju je bilo previše sramota da gleda "Squid game" sa svojom porodicom, ali njena majka se našalila da je njena gluma bila veoma realna – kao kada se ponaša loše prema njoj.

Ho Jeon koja je karijeru počela kao drugoplasirana u četvrtoj sezoni korejske serije Next Top Model takođe je najpraćenija korejska glumica na svetu na Instagramu sa 23 miliona pratilaca.

"Oduvek sam želela da odem u Holivud i da glumim u Americi, i još uvek želim. Ali Squid game je promenila moj način razmišljanja. Ne mora to biti američki ili evropski film, važnija je priča i poruka", rekla je glumica.

Na međunarodnoj sceni debitovala je 2016. godine kao model za modnu kuću Louis Vuitton. Nosila je revije i za Marca Jacobsa, Max Maru, Fendi, Albertu Ferretti, Jeremyja Scotta, Lanvin, Dolce & Gabbanu, Bottegu Veneta, Acne Studios, Roberta Cavallija, Schiaparelli, Etro i druge poznate dizajnere...

Krasila je naslovice japanskog i korejskog Vogua te Harper’s Bazaar Korea, a pojavila se i u promotivnim spotovima za modne kuće Chanel, Louis Vuitton i Hermes, brend Gap te Sephorinu kampanju “Let’s Beuty Together”.

pritnscreen/instagram Zvezda serije "Squid game" dobila je prvu naslovnicu u američkom magazinu Vogue