Iako uživamo u svojim masivnim džemperima i toplim trenerkama verujuči kako nije prerano za prognoze u novoj 2022. godini - tačnije na boje koje će preovladavati modom u godini pred nama.

Znamo da je važno živeti u sadašnjosti, ali smo takođe i znatiželjni da bacimo oko na modnu budućnost, a već znamo da boje igraju važnu ulogu.

Razveseliće vas činjenica da neke od ovih boja verocatno već imate u ormaru, jer su bile trendi i tokom 2021., kao braon, ljubičasta i naravno bezvremenska bež, na primer. Za neke nove koje se predviđaju kao veliki trend tokom 2022. budite spremni za izlazak iz svoje zone komfora. Ovde posebno ciljamo na toplu, vibrantnu, veselu narandžastu.

Ništa nema moć promeniti duh našeg odevanja kao boje koje odaberemo, a u modnom svetu već se nazire pregršt dominantnih nijansi koje odišu luksuzom, zapravo njih 6.

U nastavku ti donosimo ono što verujemo da će biti koloristički trendovi koje ćemo zavoleti 2022. godine. Od predviđanja modnih znalaca do nijanse koju je Pantone proglasio bojom godine 2022., evo koje su to nijanse koje izgledaju super kako god da ih nosiš.

1. Bež

S ovom neutralnom nijansom nema greške u bilo kom izdanju, od satena do čipke. Možete izabrati svestrani kaput u bež boji koji ćete nositi iz sezone u sezonu ili pak slatki pleteni top u bež boji.

Bezvremenska bež boja domiraće trendovima i u 2022. godini.
FGA+KNR / KCS Presse / Profimedia 

2. Narandžasta

Ljudi često opisuju narandžstu boju kao svetlu, razdraganu i veselu. Narandžasta je boja svetlih zalazaka sunca i voća poput narandže i mandarina, a mnogi je povezuje sa bojom zalaska sunca ili osvežavajućim ukusom citrusa, a šta bismo više i tražili?

Razdragana i vesela narandžasta boja dominiraće trendovima za 2022. godinu.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

3. Maslinasto zelena

Obožavaoci zelene boje ne treba previše uveravati u njenu posebnost i svestranost. Maslinasto zelena u sivim i hladnim danima unosi dašak svežine, a nosiće se i s prvim prolećnim zracima sunca. Popularnu vojničku nijansu najčešće smo viđali na jakna i toplim parkama, a sledeće godine poprima i druge oblike, sve više ćemo je voleti na haljinama i majicama.

Malinasto zelena boja unosi dašak svežine u hladne i tmurne dane 2022. godine.
Instagram 

4. Boja crvenog vina

Inspirisana dubokim crvenim tonom vina, boja merlota ili boja crvenog vina je bezvremenska elegantna boja. Bilo da se radi o čipkanoj haljini ili sakou, komadi u ovoj boji donose laskav i sofisticiran izgled.

Boja crvenog vina donosi laskav i sofisticiran izgled u 2022. godinu.
Instagram 

5. Ljubičasta

Ako ste za malo zanimljive boje u svom stilu, svetlo ljubičasta koja sve više prevladava modnom scenom je odličan izbor. Bez obzira da li je reč o džemperu, majici ili haljini, sa ljubičastom bojom nema greške. Odvažna, svetla, topla i energična, ova nijansa odiše samopouzdanjem i nesumnjivo daje povod da se okreću za tobom.

Ljubičasta boja odiše samopouzdanjem i nesumnjivo daje povod da se svi za vama okreću.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

6. Čokoladno smeđa

Duboke, raskošne nijanse čokoladno smeđe odaju utisak jednostavnosti, samopouzdanja i mira. Može se uskladiti s gotovo bilo kojom bojom, a žive i jarke boje u kombinaciji naglasiće svako braon izdanje.

Tokom 2022. godine, jarke boje u kombinaciji sa braon dodatno će naglasiti čokoladne nijanse.
Instagram