Zimski stil oblačenja je obično prepoznatljiv po slojevitosti, tamnijim i neutralnim bojama, ali kako nositi jarke boje koje su potrebne da razbiju zimsko sivilo?

Mnogi dizajneri poslednjih godina predlažu ženama da osveže svoje zimske kombinacije novim i svetlijim bojama kao što su crvena, žuta, roze, plava ili pak da se odluče za nežne pastelne boje.

narandzasti blejzer i plisirana suknja
Shutterstock 

Jedan od nezaobilaznih komada bez kojeg ne možemo zamisliti jesen, kao ni zimu, svakako je kaput. 

Ako želite iz korena da promenite svoj zimski stil odevanja onda odmah startujte sa kaputom u jarkoj boji.

Boje koje popravljaju raspoloženje

Možda pomalo čudno, ali svakako uzbudljivo -predstojeća jesen i zima biće obojene u jarke tonove žute, narandžaste, plave, zelene ili roze boje.

roze kombinacije
Profimedia, Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prednost kod ovih boja je ta što se lako mogu uklopiti uz crnu, bež i braon boju, kao i uz ostale nijanse koje su popularne kada dođu hladniji dani.

Žuta

Još jedna jarka boja je hit ove zime. Ako niste dovoljno smeli onda za svoj outfit izaberite boju zlata i prigušene pastelne nijanse žute boje. Međutim, jarko žuta jakna, kaput, kapa ili šal će ulepšati ne samo Vaš outfit već i Vaše raspoloženje.

zuta i oker kombinacija
Instagram 

zuti blejzer
Shutterstock 

djidji hadid u zutom duksu
splash / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Crvena

Ukoliko želite da unesete malo vedrine po ulicama vašeg grada, naš savet je da to uradite crvenom bojom! Naročito sada, u prazničnoj sezoni, crvena boja je itekako zastupljena svuda oko nas. Naš savet je da obučete topao crveni kaput i da ga uparite sa gumenim čizmama u istoj ili sličnoj nijansi.

crveni kaput
Instagram 

jesenja kombinacija
ROMAN RUDENKO/RUDENKO ROMAN 

ana ivanovic u crvenom kaputu
screenshoot/instagram 

Zelena boja

Istovremeno decentna i efektna, zelena boja u svim svojim nijansama donosi spoj svežine i svestranog karaktera zbog kojeg ćemo je birati kao savršen dodatak našoj garderobi u svakoj sezoni, a naročito u zimskoj kada budemo birali džempere, rolke i kapute.

zeleni kaput
Instagram 

zeleni neon kaput
Instagram 

zeleni kaput
Instagram