U modi važi pravilo da se trendovi iz prošlih decenija uvek vraćaju, ipak trenutno ne pričamo o trendovima koji se nameću kao da žele da ostanu tu zauvek, već o mikro trendovima koji predstavljaju neočekivani momenat u outfitu i zaista čine razliku.

Iako ste sada pomislili da nam to čine samo aksesoari, varate se. U pitanju su dezeni, boje i detalji koje su nam mikro trendovi nametnuli bez mnogo pritiska.

Na osnovu analize društvenih mreža, ovo je vodećih 5 mikro trendova kojima ove jeseni i zime možete oplemeniti svoj stil.

Prugasti džemper

Pletiva su kao takva omiljeniji odabir, pogotovo kada govorimo o dolce vitama koje se moraju pronaći u baš svakom ormaru.
Reč je o džemperima na pruge za koje slobodno možemo reći da su prava klasika u ormaru jer se radi o dezenu koji se toliko lako prilagođava raznovrsnim stilovima i kombinuje sa svim drugim predmetima iz ormara.

dzemper na pruge
Instagram 

dzemper na pruge
Instagram 

dzemper na pruge
Instagram 

Karirani dezen

Sa dolaskom zime ne bi trebalo da skrivate omiljene karirane komade na dalekoj polici jer pravi stajling pomoći će vam da ugodno i toplo upoznate hladno vreme.

karirano odelo sara jo
Instagram 


Karirani dezen je uvek aktuelan, tako da ulaganjem u jedan ovakav kvalitetan odevni komad sigurno nećete pogrešiti. Karirano odelo je posebno zanimljivo, jer ga možete nositi uz rolku, majicu ili košulju, a ono što je njegova posebna prednost jeste to što gornji i donji deo možete nositi i odvojeno.

karirani sako
Freepik 

Upečatljive boje

Zimska odeća ne mora nužno da bude zagasitih, neutralnih boja. Zašto, za promenu, ne biste ulazak u hladnije mesece razveselili nešto smelijim i upečatljivijim nijansama? Ukoliko se ne osećate dovoljno komforno da jače boje ponesete od glave do pete, onda makar odaberite jedan odvažni komad odeće ili nakita jačeg kolorita koji će sigurno privući pažnju.

zelene pantalone i tigrasta kosulja
Instagram 

una krlic plavo odelo
Instagram 

Rese

Možda vam ovaj detalj nije toliko privlačan na prvu loptu, ali verujte nam na reč – rub sa resama na klasičnom bež ili sivom kaputu, ili pak kožnom mantilu može ove svedene komade pretvoriti u prave zvezde streetstyle-a, a ništa manje efektan nije ni na džemperima, haljinama ili torbama.

gris genm
Instagram 

Pačvork

Iako vas pačvork verovatno najviše asocira na šarene štepane prekrivače iz detinjstva, ovaj rad sve je prisutniji i na odevnim predmetima, naročito na zimskim jaknama. Idealan način da uneste malo boje i veselih šara u svoja zimska izdanja!

pacvork dezen jakne
Instagram