Događa li vam se da gledate u ormar i vidite trendi boje, cool komade koje volite, ali kada se odlučite to spojiti u kombinaciju izgleda ništa posebno.

Iako možda to želite, to ne znači da treba sada i odmah da krenemo u šoping za celu novu garderobu, već da od onoga što već imamo u ormanu izvučemo maksimum i eventualno dodati par komada koji će ići na sve - naravno, one bezvremenske.

1. Sweet simplicity

Kao što je rekla Coco: "pre izlaska iz stana, skinite jednu stvar". Svaki outfit će izgledati bolje ako ga ne zagušuju brojni dodaci. Ženstven look ne mora biti monohromatski ili dosadan, njegova tajna je da svi delovi pričaju zajedničku priču.

jesenja kombinacija
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

2. Pazite na veličinu, kroj i udobnost

Boyfriend jeans možda izgledaju super na vašoj omiljenoj influenserki, ali ne i na vama. Isplati li se ulagati u komade koji će možda impresionirati u nekom Instagram postu, ali u stvarnosti u tim cipelama ne možemo stajati duže od 5 minuta, stopala su nam krvava narednih pet dana.

Jedna od ključnih lekcija dobrog stila je udobnost. To ne znači da od sada pa nadalje nosimo samo crocsice i bermude, već da dobro promislimo o svom stilu života i potrebama sledeći put kada odemo u kupovinu.

jesenja modna kombinacija
Instagram 

Jedan od trikova koje savetuju mnoge fashionistice jeste: sužavanje ili skraćivanje predugih ili preširokih komada, prekrojanje starog ili second hand kaputa ili košulja da nam bolje pristaju i izgledaju modernije. Na taj način istovremeno produžavamo rok trajanja pojedinih komada i vodimo računa o prirodi.

3. Modni dodaci

Nakit, torbice i cipele mogu biti oni detalji koji svaki outfit menjaju od jutra do mraka. Kroz modne dodatke se možemo poigravati s bojama i teksturama i eksperimentirati s trendovima.

4. Važnost isprobavanja

Obožavam online šoping, a zavolela sam ga davno pre pandemije. Činjenica da je dovoljno da upišem boju, veličinu i tip predmeta kakav mi je potreban, dok drugim okom gledam Netflix je nešto približno ostvarenju svih snova.

isprobavanje odece u kabinama
Shutterstock 

Ipak, ni višegodišnje iskustvo online kupovine ne znači da nisam imala one situacije "kad naručiš i kada stigne artikal". Materijal i boja uživo nisu bili ni približna senka onoga kako je izgledalo na ekranu, a veličinu da ne spominjem. Stoga postoje neke stvari koje ne kupujem bez isprobavanja. Farmerke su jedan od tih predmeta koje smatram da je nužno isprobati, jer svaki brend ima drugačije modele, a isto vredi i za cipele.

5. Boje

Boje su uvek dobrodošle! Monohromatski lookovi u crvenoj, lila ili plavoj, hrabri su statement, ali ako takva modna odvažnost nije vaš stil, boje možete dodati u detaljima: ruž, manikir, miđuše, torbica ili salonke u jarkoj boji će svakoj kombinaciji dati pravo osveženje.