Svi smo jedva dočekali da se modne piste i nedelje mode vrate svom izvornom obliku. Iako je digitalizacija u mnogome pomogla da se širim narodnim masama prikažu linije na kojima su kreativni timovi radili mesecima, svi oni koji su barem jednom prisustvovali modnoj reviji govorili su kako se iskustvo uživo ne može uporediti sa onim preko ekrana.

Nedelja mode u italijanskoj prestonici ove industrije, Milanu, prikazuje neka od najznačajnijih imena u domenu fashion dizajna, a svima je pažnju privukla revija jednog od najpretencioznijih brendova, Versacea.

Donatela Versaće, naslednica svog starijeg tragično preminulog brata Đanija, sinoć je odlučila da nam prikaže pistu po kojoj su se pored manekenki našle i slavne dame muzike i glume.

Reviju je otvorila nova Versace devojka Dua Lipa, britanska pevačica albanskog porekla u kompletu koji se sastoji od crne suknje i cut-out sakoa sa zlatnim detaljima, a za njom su se smenjivale i druge devojke koje nisu karakteristične za pistu. Emili Rajtakovski, koja se oprobala u više zanimanja od spisateljice, preko glumce do modela.

Pred Emili, šou je ukrala i ćerka kontraverzne pevačice Madone, Ludres Leon koju javnost pamti kao devojku koja “ne brije pazuhe”.

emili ratajkovski
Showbit.com / ShowBit / Profimedia 

Da bi stvar bila zanimljivija, Donatela je odlučila da pozivnicu uputi i živoj legendi modelinga – Naomi Kempbel. Jedan od najprepoznatljivijih galopa na pisti koji se pripisuje crnoj panteri, dominirao je Milanom, a modni kritičari su potvrdili da je Naomi došla da pokaže mlađim koleginicama “kako se to radi”.

Pored fascinantnih modela u prepoznatljivoj La Greca estetici i selebriti dama koje su oduševile sve prisutne pojavila se još jedna glasina koja je sve modne entuzijaste bacila u jedvačekanje.

naomi kembel
Alfonso Catalano/SGP / SGP / Profimedia 

Naime, pojavila se priča kako se na modnom nebu uskoro može očekivat sudar dve velike modne kuće koje će izbaciti svoju zajedničku kolekciju, po ugledu na prošlogodišnju saradnju između Gucci i Balenciage.

Ovog puta reč je o spajanju brendova Versace i Fendi. Kako se navodi po komentarima koji su polako ali sigurno zauzeli društvene mreže Kim Džones, kreativni direktor Fendija i Donatela nam uskoro spremaju iznenađenje, a mi možemo samo da sednemo i jedva dočekamo da vidimo kako izgleda kolaboracija između ova dva modna giganta.

Do tada uživajte u nekoliko modela koje smo izdvojili sa predstavljanja Versace kolekcije za proleće/leto 2022 u galeriji u nastavku teksta:

Showbit.com / ShowBit / Profimedia Versace SS 2022