Kako se ne biste razočarale kada kupaći kostim probate, prvo obratite pažnju na to kakva je vaša građa i šta zapravo želite da istaknete ili pokrijete, pa tek onda krenite u potragu.

Kupaći kostim za atletsku građu (uski kukovi i ramena)

Potreban vam je donji deo kostima kojim ćete vizuelno istaći kukove, a samim tim i smanjiti struk. Najbolje je da bude ukrašen dezenom, a detalj poput mašne kojom se donji deo kupaćeg vezuje sa strane takođe će biti od pomoći
Ono što je preporuka takođe su vertikalni dezeni i linije, pa će i kupaći kostim u mornarskom stilu takođe obaviti posao.

Bikini za kruškastu građu (širi kukovi od ramena)

Donji deo kupaćeg trebalo bi da bude jednobojan, a preporučuje se da bude i tamniji od gornjeg dela. Bez ikakvih detalja, volana i mašna sa strane - ovakvi elementi još više će vizuelno proširiti vaše kukove. Preporučujemo i da donji deo bude dublji - do struka bi bilo idealno.

kako izabrati kupaci kostim
Freepik 

Bikini za one sa jabučastom građom (veći stomak)

Donji deo bikinija preporučujemo da se slaže sa gornjim. Dakle, u ovom slučaju nema eksperimentisanja sa različitim bojama i dezenima dva dela bikinija. Takođe, pokušajte da nađete donji deo koji sa strane možete da podignete bliže struku - ovo je vrlo moderno, a vizuelno će produžiti vaše noge i skrenuti pažnju sa stomaka.

kako izabrati kupaci kostim
Freepik 

Kupaći kostim za figuru “peščani sat”

Ako i sami imate figuru peščanog sata, ramena i kukovi su vam istog obima, a struk je za trećinu tanji, čestitamo, prava si srećnica.

Dame sa ovakvom figurom mogu da nose bilo koji model kupaćeg kostima - svaki će im odlično stajati! Ipak, najviše se preporučuje bikini , i to gornji deo sa korpama u obliku trougla i donji deo koji se vezuje na bokovima.
Jednodelni kupaći i kupać i kostimi sa dubokim strukom poslednjih godina su veliki modni trend, a i oni će odlično stajati damama sa figurom peščanog sata.