Ukoliko imate šire kukove ili ste možda puniji u predelu stomaka - ne očajavajte, jer to ne znači da kupaći ne može dobro da vam stoji! U nastavku treksta saznajte kako odabrati kupaći kostim prema obliku tela u kom ćete se osećati samouvereno.

Kako odabrati kupaći prema obliku tela?

Važno je da poznajete svoj oblik tela pre nego što se uputite u kupovinu kupaćeg kostima. Univerzalno prihvaćene idealne mere tela, kojima retko ko može da se pohvali, su 90-60-90 cm ( ramena-struk-kukovi).

Kupaći kostim za figuru “peščani sat”

Dame sa ovakvom figurom mogu da nose bilo koji model kupaćeg kostima - svaki će im odlično stajati! Ipak, najviše se preporučuje bikini , i to gornji deo sa korpama u obliku trougla i donji deo koji se vezuje na bokovima. Bikini je kupaći kostim koji će najbolje istaći sve vaše adute.

kim kardasijan u kupacem
screenshoot/instagram 

“Kruškasti” oblik tela

Takozvana kruškasta figura tipična je po kukovima koji su veće širine od ramena. Ovakav tip građe obično krasi tanak struk. Kako biste najbolje vizuelno proširili ramena i ostavili dojam većih grudi - savetujemo da izaberete gornji deo kupaćeg koji se vezuje iza vrata. Za donji deo kupaćeg preporučuje se što širi kroj, jer kupaći sa uskim petiljkama sa strane još više ističe i vizuelno uveličava kukove. Sem toga, poznato je da svetle boje vizuelno šire, a tamnije sužavaju. Taman donji deo kupaćeg bez puno detalja je preporuka za odabir kupaćeg za kruškastu građu.

kupaci za svaku gradju
Print Screen/ H&M 

Kupaći za figuru jabučastog oblika

Jabučasti oblik tela odlikuje se širokim strukom, uglavnom i punijim stomakom, a istovremeno tanjim rukama i nogama. Kod ovakvog oblika tela cilj je vizuelno stanjiti stomak i istaći adute kao što su ramena, noge i ruke.

Ovo se najbolje postiže jednodelnim kupaćim kostimima kao i kupaćim koji se sastoje od majice i donjeg dela.

kako odabrati kupaci
hm.com jednodelni kupaći kostim, h&m, cena: 2,299 dinara

Za atletsku građu

Atletska građa kod žena odlikuje se fit figurom, ali obično i nedostatkom struka i oblina. Kod ovakve građe, cilj je kupaćim kostimom vizuelno stvoriti obline i struk.

Zato su dvodelni kupaći sa karnerima ili volančićima oni koje prvo ističemo i preporučujemo za atletsku građu. Karneri vizuelno šire i stvaraju utisak većih oblina.

anatasija raznatovic u kupacem sa volanima
screenshoot/ instagram 

Kupaći za žene sa velikim grudima

Definitivno preporučujemo korpe od čvrstog materijala sa bretelama koje se nadovezuju na zadnji deo, a ne vezuju se.

Ako želite da istaknete grudi - odlučite se za trouglast i kroj kostima koji stvara V izrez. S druge strane, ako želite da izbalansirate grudi sa kukovima i ostatkom tela, tamni i jednostavni gornji deo kupaćeg kostima će savršeno pristajati. Takođe, savetujemo da jedina podrška budu jake bretele kvalitetnog kupaćeg kostima za veće grudi, a ne push-up kroj, jer nema potrebe da dodatno povećavate veličinu u ovom delu.

kupaci kostim za zene sa velikim grudima
Print Screen/ H&M 

Kupaći kostimi za male grudi

Kod dama koje traže kupaći za male grudi, stvar je obrnuta. Kod njih je cilj kupaćim kostimom vizuelno proširiti grudi i dovesti ih tako u ravnotežu sa ostatkom tela. Za ovu svrhu preporučujemo gornji deo sa push-up efektom, zanimljivog kroja koji skreće pažnju. Ukrasi u vidu horizontalnih štrafti, štrasa ili modernog printa takođe su odličan način da ovo uradite.

kupaci kostim prema obliku tela
Print Screen/ H&M