Nestabilno vreme donelo nam je nove modne dileme poput - koju jaknu odabrati ove sezone?

Ipak, izgleda da je ove sezone sve dozvoljeno! Od klasika kao što su sakoi i kožne jakne, do najnovijih komada poput patchwork i bouclé jakni - koji god stil odaberete, u trenu će osvežiti vaš outfit.

Zato smo za vas izdvojili 6 ključnih modela prolećnih jakni, koje trendseterke na Instagramu već uveliko nose.

1. Teksas jakne

Teksas se vraća na velika vrata ovog proleća i to u svim oblicima - jaknama, košuljama, farmerkama... A zašto ne biste poneli sve odjednom?

2. Blejzer jakna

Zapravo ne postoji omiljenije doba godine za nošenje sakoa, jer samo sada može da posluži i kao jakna. Zašto biste ga nosile samo na pantalone i bluzu? Isprobajte kreativnije ideje poput kombinovanja oversize modela sa haljinom.

Blejzer kao jakna je hit proleća.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

3. Bouclé

Prva asocijacija na bouclé jaknu zauvek će biti Coco Chanel. Danas, ona dolazi u modernijim i vedrijim verzijama poput ove. Odaberite svoju boju i pokažite nešto sofisticiraniji stil ovog proleća.

4. Štepana jakna

Omiljena, obožavana, najtraženija, od zime do proleća, štepana jakna je svuda i zbog svog neverovatnog chic kroja još dugo neće sići sa lista must-have komada.

Štepana jakna je svuda zbog svog neverovatnog šik kroja.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

5. Patchwork

Ova živopisna jakna savršeno se slaže uz basic komade poput bele majice i jeansa sa ravnim nogavicama.

Ova živopisna jakna savršeno se slaže uz basic komade poput bele majice i jeansa sa ravnim nogavicama.
Instagram 

6. Antilop

Za kraj, malo vestern stila za boho kraljice u duši. Poigrajte se sa antilop jaknom i trendy bajkerskim čizmama i bićete glavna trendseterka u gradu ovog proleća.