Listajući Instagram feedove IT devojaka, a i prateći brojne poznate zvezde znamo da će ovog proleća klompe biti pravi must have.

Da u stopu prati trendove Severina je pokazala i ovoga puta, obuvši trend cipela koji je previđen samo za najhrabrije i one koje vole da eksperimentišu sa modom.

Kolika je popularnost klompi dokazuje činjenica da su ih u svojim novim kolekcijama uključile velike modne kuće, ali i high-street brendovi u kojima smo uspeli da pronađemo najlepše modele. 

Severina prati svetske modne trendove.
Instagram 

Ležerne klompe nisu samo udobne, već i praktične, i savršeno se uklapaju uz prolećne outfite. Severina ih je rado ponela uz kombinezon vrlo finog i pomalo metalik svetlucavog materijala ukrašenog cibzarima.

Uz kombinezon u bronzanoj boji odabrala je klompe u kamel boji sa visokom platformom i prozirnom štiklom.

Upravo klompe su ovom Severinom izdanju dale ekscentričan vibe i dinamiku, ali i karakter koji privlači pažnju i svakoj, pa i najobičnijoj kombinaciji daje dašak stila. 

Inače, njihov proboj na modnu scenu nije se dogodio preko noći - trijumfalno su se pojavile u Chanel kolekciji Karla Lagerfelda za proleće/leto 2010., kada su se manekenke šetale pistom u vrtoglavo visokim klompama s platformom ispred pozadine nalik farmi, izgrađene za reviju u Grand Palaisu u Parizu.

Severina je klompa razbila modni outift.
Instagram 

Nakon toga, kao što to uvek biva nakon velikog hypea, opet je na nekoliko sezona došlo do relativnog zatišja iako su ih ljubitelji i dalje rado nosili.