MIDAKSI JE NOVI OMILJENI KROJ SUKNJI I HALJINA: Pristaje svakoj figuri, a u fokusu su ležerni i lepršavi modeli

Mislili ste da su mini, midi i maksi jedine dužine haljina koje postoje? E pa, varate se! Midaksi je nova omiljena dužina koja odiše ženstvenošću!

28 jula mlad Mesec ulazi u znak Lava
Profimedia 

Ove sezone haljine i suknje karakteriše jedan ključni detalj: midaksi dužina. Ova srednja dužina omiljenih prolećnih odevnih komada donosi vrlo moderan spoj šik ležernosti i elegancije.

Nisu dugačke, a ni srednje, negde su na pola puta između midi i maksi dužine koja ih je dovela do prepoznatljivog imena - midaksi. Jasno je da su ove sezone haljine i suknje midaksi dužine pravi vrući trend!

Kejt Midlton u krem suknji midaksi dužine.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

To je dužina s kojom je nemoguće pogrešiti, a koliko je ovaj trend šik govori i činjenica da se Kejt Midlton, koju mnogi smatraju kraljicom stila, u svojim modnim kombinacijama vrlo često oslanja upravo na ovu dužinu haljina i suknji.

Neodoljiva odlika midaksi suknji i haljina je to što pristaju baš svakom obliku tela, a uz to su nosive u različitim prilikama. Naime, kada su u pitanju maksi varijante, često dugi krojevi i višak materijala mogu biti zgusnuti, a ova dužina je retko dobar izbor za niže žene.

S druge strane, midi dužine, bez obzira na kroj i stil, uvek izgledaju ozbiljno i imaju pomalo „poslovni look“, pa ih je s tim u vezi teže kombinovati za ležerne izlaske. 

Upravo tu na modnu scenu nastupaju midaksi modeli haljina i suknji koji donose savršenu ravnotežu između ove dve dužine.

Naime, poludugi modeli nikada nisu prekratki, ali ni predugi, a ova trendi dužina takođe je sjajan izbor kako za prolećne i letnje, tako i jesenske dane kada su temperature niže.

Ukoliko vam se dopada midaksi dužina haljina, neke od modela koji su se istakli na našem Instagram feed-u pogledajte u nastavku:

Instagram Midaksi haljine osvajaju proleće 2022.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši