U modi važi pravilo da se trendovi iz prošlih decenija uvek vraćaju. Ipak, zaboravljenim trendovima želimo da ostanu tamo, u prošlosti. Njihov povratak bi bio nešto što ne možemo ni da zamislimo danas, iako smo nekada ludeli za njima.

Ovo su užasni trendovi koji su vladali pre nekoliko godina:

Patike sa potpeticom

Čuvena francuska dizajnerka Izabel Marant lansirala je ovaj trend i na taj način napravila "ogromnu uslugu" svim ljubiteljima mode. Ovaj model obuće nalazio se svuda, doživeo je svoje brojne kopije i nosili su ga svi, iako bi ga danas svako odbacio bez razmišljanja.

Američka zastava na odeći

Žene iz čitavog sveta mislile su da je u trendu nositi majicu ili patike u bojama američke zastave. Iako niko ne zna kako je ovaj trend uopšte nastao, on je, pre svega, jednostavno – ružan. Zvezdice i pruge u ovim bojama deluju detinjasto.

Haljina preko farmerica

Kao i patike sa potpeticom, i ovaj trend je “Frankenštajnovo čudovište” mode. Slojevito oblačenje je svakome preporučljivo, ali u ovom kombinovanju, koje je nekada bilo aktuelno, nikako!

Harlem pantalone

Možda su vam ove pantalone najbolji izbor kada je reč u udobnosti, ali su jednostavno teške za kombinovanje i ne otkrivaju figuru. Umesto ovog modela koji se širi u predelu butina, pa zatim skuplja na nogavicama, bolje izaberite široke pantalone koje padaju “ravno” celom dužinom.

"Isprani" print

Ovaj trend vuče korene iz pank kulture, ali jednostavno odaje utisak iznošene odeće. To je jedan trend iz devedesetih koji se ove godine vratio, ali svakako sa boljim dizajnom i načinom nošenja.