Pnatalone sa širokim nogavicama doživljavaju svoj veliki povratak u svet mode!

U prilog tome govore i podaci najpoznatijeg modnog sajta "Lysta". Naime, kako prenose strani mediji pretraživanje na ovom sajtu za ovakvim modelima koje karakterizuju široke nogavice i visoki struk rastu iz dana u dan.

devojka u sirokom pantalonama
Instagram 

Čini se da je taj trend još dodatno porastao prikazivanjem prve epizode treće sezone popularne HBO-ove serije 'Succession' jer je za manje od 24 sata pretraživanje za takvim modelima pantalona rapidno poraslo za neverovatnih 75 posto!

Osim ovih komada, prema Lystu raste i popularnost udobnih kašmirskih džempera i rolki.

Modni znalci naglu popularnost širokih pantalona koje uspešno spajaju udobnost s elegancijom povezuju i s jednom od glavnih likova serije Siobhan 'Shiv' Roy (glumi je australijska glumica Sara Snuk) koja ne izlazi iz takvih modela.

moda na ulicama njujorka
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Stilisti su za njen lik osmislili brojne kombinacije u poslovnom stilu pa je Shiv postala je sinonim za moderno odevene poslovne žene: samopouzdana je, elegantna i nosi odeću u bojama koja istog trenutka pleni poglede.

Za ovim modelom su odlepile i slavne trendseterke, pa smo tako široke pantalone mogli da vidimo nedavno na njujorškoj nedelji mode, ali i u Parizu gde ih je na Diorovoj reviji nosila Deva Kasel.

deva kasel u pantalonama na dior reviji
LAURENT LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia