Kada se u istoj rečenici spomenu patike i trend, većinski se odgovori dele ili na Adidas (Gazelle, Sambae, Spezial...) ili na New Balance (najčešće 9060).

No, čini se da je ulična moda dobila novu zvezdu i to zahvaljujući retro modelu koji se, narodski rečeno, "povampirio" i vratio na trotoare u novom ruhu. 

Reč je o Nike Cortez patikama kojima su it devojke postale gotovo opsednute preko noći, i koji prete da pomute slavu gorepomenutim favoritima. 

Sve češće ih viđamo na ulicama ali i mrežama, i jasno je da su trendseterke željne novih modela koji će dopuniti njihov stil. 

Očekivano, Nike Cortez "furamo" uz sve u ormaru - bermude, haljine, suknje, farmerke... od jutra do mraka, u grad i u ofis, a naročito su traženi modeli od prevrnute kože.

Prigrlile su ih i slavne fashion devojke poput Dakote Džonson, Kristen Stjuart, Emili Ratajkovski, Kaje Gerber i Bele Hadid, te smo sigurni da će se upravo mnogim devojkama ovaj model naći na listi favorita za leto 2024. 

No, šta vi kažete? Da li Nike Cortez može da premaši slavu Adidas i New Balance patika, i da li biste ih nosile ovog leta? Pišite nam mišljenje u komentarima.

Pročitajte još: ADIDAS IMA NAJORIGALNIJE SAMBA PATIKE DO SAD: Materijal koji je kao stvoren za leto, jer stopalo konačno može da diše

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Izvor: Mondo J. S.