Retro modeli patika će i ove 2024. biti glavni fokus trendseterki. Međutim, pored popularnog "dvojca" - Sambe i New Balance, trci za najpopularnije patike pridružila su se još dva retro modela koja su, kako se čini, trendseterke jedva dočekale.

Reč je o patikama koje su vladale ulicama 80-ih i 90-ih, a koje su strpljivo čekale svojih pet minuta da ponovo zagospodare uličnom modom.

Na prvom mestu to su neodoljive Onitsuka Tiger MEXICO, a odmah su im za petama Nike Cortez

Kada je reč o Nike Cortez, ove patike bile su zvezde davnih osamdesetih i devedesetih, te ne čudi što se sada vraćaju na velika vrata. Jednostavno se kombinuju, i baš kao i Sambe, dobro izgledaju i sa pantalonama i sa suknjama i haljinama.

Udobnost im je jača strana, te su idealne kada ste celog dana na nogama. 

Pročitajte još: PATIKE KOJE ĆE NOSITI SVE TRENDSETERKE U 2024: Ovo su jedine prave naslednice Adidas Sambe i nikad bolje nisu izgledale

Ništa drugačija priča nije ni kada se radi o Onitsuka Tiger Mexico koje je nedavno prošetala i Kendal Džener. Nose ih i Kaja Gerber, Bela Hadid, i mnoge druge, a retro model je brzinom svetlosti zaveo Instagram zajednicu koja ne može da dočeka lepo vreme za chic kombinacije.

Kendal Džener u patikama.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako sa klasičnim, nadaleko prepoznatljivim žutim modelom nema greške, trendseterke podjednako biraju i bele varijante, koje su gotovo alternativa Adidas Gazelle patikama.  

I one se lako kombinuju i izgledaju sjajno nosile odela, trenerke ili halijne, te koje god da izaberete, nema šanse da ćete pogrešiti, a u nastavku pogledajte kako popularne retro modele nose it devojke.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Isabel Marant patike iz 2010 Tiktok/annabjorkjohansson_

Izvor: Wanted J. S.