I u sezoni jesen-zima koja je pred nama, ključnu ulogu na modnoj sceni imaće retro modeli patika, nalik verzijama koje neumorno lansira brend New Balance.

Izuzetno popularne u svetu modnih zavisnika poslednjih sezona, New Balance patike se izdvajaju nepretencioznim dizajnom, poput modela 550, koji ćemo nesumnjivo svuda viđati narednih meseci.

New Balance 550 patike
@TheHapaBlonde / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Prisutan na tržištu od 1989. godine, model 550 New Balance, kao i mnogi drugi modeli u to vreme, dizajniran je za košarkaške svrhe. Legendarni dizajner patika Steven Smith dao joj je zdepast model, pozajmivši inspiraciju iz grafita i pop kulture.

Danas je ovaj model ponovo aktuelan, a ove jeseni bi ponovo mogao da postane ključan na modnoj sceni i da stane rame uz rame sa popularnim retro patikama poput Adidasovog modela Samba ili Mexico 66 japanskog brenda Onitsuka Tiger.

Svojim jednostavnim dizajnom, model 550 New Balance osvaja na prvi pogled. U kombinaciji sa lepršavim letnjim haljinama i sličnim komadima sa romantičnim elementima ostaviće cool utisak. Uz farmerke ravnih nogavica i oversize košulju, činiće idealan stajling u maniru estetike tihog luksuza, a lako će se prilagoditi poslovnom stilu odevanja u kombinaciji sa moćnim odelima.

Bonus video

Kako očistiti bele patike tiktok/carolina.mccaule