Ugg čizme, Juicy trenerke, statement nakit, skinny jeans, nizak struk, shopper torbe i "teddy" kaputi samo su neki od trendova 2010-ih kojima smo svedoci velikog povratka u poslednje vreme. Jasno je da će stilovi iz ovog perioda i u 2024. godini biti u fokusu trendsetera, a čini se da bismo uskoro na ovu listu mogli dodati patike na platformu.

Isabel Marant patike iz 2010 Tiktok/annabjorkjohansson_

Baš kao i Crocs, ove patike na čelu sa modelima Isabel Marant podelile su modne ljubitelje. Ali volite ih ili mrzite, uskoro biste ih mogli ponovo viđati svuda - barem ako je verovati predviđanjima modnih blogera i TikTokera. Podsetimo se da je 2011. Isabel Marant izbacila svoj kultni model Bekett, koji su u to vreme nosile najveće svetske zvezde sa A-liste, od Rijane preko Žizel Bundšen do Irine Šajk. Čak su se pojavili i u Bijonsinom kultnom spotu "Love On Top", kada ih je Queen B uparila sa helankama i trikoom.

Ove cipele su zaista obeležile naredne godine, inspirišući brojne pristupačne „duplikate“, ali i alternative drugih prestižnih brendova. Iako su u jednom trenutku pali u drugi plan i ustupili mesto pomalo aktuelnim stilovima, neki od njihovih najvernijih obožavalaca redovno su im se vraćali svake jeseni, piše fashion.hr.

Povratak patika sa podignutom petom nagovešteno je u leto 2021. godine, kada je ovaj brend objavio redizajniranu verziju kultnog modela Bekett. Nove patike se zovu Balskee, a od originalnog modela razlikuju se po dizajnu đona koji je podignut za nekoliko centimetara. Od tada, Marantice se polako ali sigurno vraćaju na scenu, a mnogi se slažu da će se vratiti u centar pažnje 2024. godine.

Izvor: Wanted V.P.