Popularni model patika može da se nosi sa gotovo bilo kojom kombinacijom, a posebno mantilima čija sezona samo što nije počela. Manekenka Kaja Gerber daje modnu lekciju o tome kako efikasno nositi patike na kraju leta, kada nije više toliko vruće, ali nije ni dovoljno hladno za topliju obuću.

Reč je o jednom od trenutno najpopularnijih retro modela - Samba modelu patika brenda Adidas.

Kaja Gerber u adidas patikama.
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dobitna kombinacija koja je Samba patike dovela do samog vrhunca popularnosti su dobro odabrane modne saradnje i poznate trendseterke koje ih rado nose. A veliku ulogu igra sve veća popularnost i povratak trendova iz 90-ih, kao i njihova cena. Naime, u modnom svetu najpopularnije su OG Samba u crno-beloj boji.

Magija najprodavanijeg Adidas modela leži u tome što brendiranom stajlingu daju ležernu notu – kao da kažu da iako nosimo 'potpis', ne shvatamo ga previše ozbiljno. Jedna od najpopularnijih francuskih influenserki, Kamil Šarijer, kombinovala je adidas model sa pariskim šikom: nudi varijantu za after work outfit.

Bela Hadid u adidas samba patikama.
Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Crno-bela kombinacija i udobne cipele sa poznate tri pruge rezultiraju wow efektom.

Na kraju krajeva, Kendal Džener, manekenka i influenserka sa nepogrešivim smislom za modu, zvezda je Adidasove kampanje.

Kendal Džener u adidas patikama.
MESSIGOAL / SplashNews.com / Splash / Profimedia Kendal Džener

Gugl pretraga za Samba modelom patika porasla je čak za 100 posto u 2022. godini, a njihov veliki plus im je pristupačna cena.

Emili Ratajkovski u samba adidas patikama.
SplashNews.com / Splash / Profimedia