Ako vam se na početku sezone čini da nemate šta da obučete i obujete, niste jedini, ali važno je da znate da su za trendi jesenje stajlinge dovoljne samo patike retro modela.

Kendal Džener je svojim najnovijim stilom otkrila da je maksi suknja tajno oružje u njenoj garderobi, modni komad koji služi kao osnova za odličan dnevni stajling.

Snimljena tokom još jednog napornog dana u Los Anđelesu, Kendal Džener nosila je prozračnu maksi suknju krem boje, maslinasto zeleni top i sve to začinila patikama, ali ne bilo kakvog. Reč je o jednom od trenutno najpopularnijih retro modela - Samba patikama brenda Adidas.

Kendal Džener u retro adidas patikama.
Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Prepoznatljiv model patika, originalno dizajniranih za igranje malog fudbala. Tokom godina, Sambe su prošle kroz niz modifikacija svog oblika i dizajna, kako bi se prilagodile drugim sportovima i iteracijama fudbala. Tokom ere 90-ih, čiji modni izraz posebno dobija na popularnosti poslednjih sezona, skejterima su zapele za oko Samba patike, a našle su se i na modnim pistama.

Popularnost ovog modela retro patika vrtoglavo raste u poslednje vreme, a u prilog tome govore i brojke. Na osnovu podataka iz Google Trends-a, potražnja za Samba patikama je na vrhuncu. Trenutno je u Sjedinjenim Državama obim pretrage za njima dostigao vrhunac od 100 odsto za 2022. godinu, a i u ostatku sveta zabeleženo je interesovanje za ovaj model. Prema obimu pretraga na Guglu u Evropi, najbolje su rangirane u Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj i Hrvatskoj.

Dobitna kombinacija koja je Samba patike dovela do samog vrhunca popularnosti su dobro odabrane modne saradnje i poznate trendseterke koje ih rado nose. A veliku ulogu igra sve veća popularnost i povratak trendova iz 90-ih, kao i njihova cena. Naime, u modnom svetu najpopularnije su OG Samba u crno-beloj boji, a cena im je oko 11 hiljada kuna.