Nema liste najvećih ovogodišnjih modnih trendova u kojima se baletanke nisu našle u svim mogućim izdanjima koja postoje. Nose se one mrežaste, lakirane, satenske, posute kristalima, ali i klasične, od meke kože, samo sa minijaturnom mašnom na prstima.

Iako im se ne može prigovoriti na šarm, baletanke definitivno nisu obuća za svačiji ukus, a ako ćemo iskreno, ni one nisu baš najzdravija opcija za vaša stopala, ma koliko neodoljivo izgledale. I tu dolazimo do zvezde ovog teksta – modela koji su sa ortopedske tačke gledišta mnogo srećnije rešenje i koji su, sa aspekta mode, još važniji, sposobni da uzdignu baš svaki stajling.

Ne, ne govorimo o slingback mokasinama, iako ni one kao modeli nisu daleko i redovno se guraju među najpopularniji izbor, već o crnim cipelama kitten koje nude svu eleganciju klasičnih visokih mokasina, ali dolaze bez ikakve neudobnosti.

Ovakvi modeli su bili veoma popularni među ljubiteljima mode od 90-ih do kasnih 2000-ih, a iako nisu doživeli povratak poput baletanki, kaubojskih čizama ili slingback cipela, definitivno su sve popularnija opcija koja zaslužuje našu pažnju zbog svoje udobnosti i šarma koji savršeno dopunjuje svaki stajling.

Klasični crni modeli sa elegantnom mikro potpeticom su miljama daleko od dosadnih. Ne samo da je teško nadmašiti njihovu eleganciju i sofisticiranost, već se njihova estetika podjednako dobro slaže sa lepršavim haljinama, uskim suknjama, kao i farmerkama i drugim pantalonama širokih nogavica.

Bonus video

Svetlucave cipele koje su viralne na mrežama i u kojima noga izgleda tako wow TikTok/syedassb/xxhks

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.