Iako još nismo ušli u mesece u kojima rado odbacujemo zatvorene cipele i čarape, modne influenserke su već bacile oko na proleće-leto model koji ćemo ove sezone videti na ulicama, na poznatim trendseterkama, na Instagramu...

Da li se sećate rimljanki? Cipele prepoznatljivog dizajna, sa brojnim kaišićima koji ponekad sežu do kolena, ovi modeli će ovog proleća i leta biti veoma traženi.

Reč je o još jednom povratku u 2010. godine, periodu koji je sada nova modna inspiracija za poznate modne kuće, ali i high street brendove.

Tzv. boho estetika, koja uključuje rimljanke u kombinaciji sa lepršavim letnjim haljinama, ponovo proživljava zvezdane dane slave.

Rimljaknke, koje su uvek izazivale oprečne reakcije jer ih ili volite ili ne, viđene su i na revijama Christiana Diora i Alberte Ferretti.

Iako su nekada bile poznate kao hit model kojeg su obožavale boho kraljice poput Meri-Kejt i Ešli Olsen, između ostalih, vremenom su pale u nemilost pošto su se dizajneri okrenuli drugim modelima.

Rimljanke koje su modni dizajneri predstavili tokom meseca mode dolaze u velikom broju opcija: glomazni modeli, oni koji sežu do kolena... Modeli u istom stilu viđeni su i na revijama Chloe, Diora, Toma Forda...

Revija Toma Forda A/W 24 u Milanu uparila je glomazne rimljanke sa prozirnim kombinezonima i drapiranim večernjim haljinama, što najbolje dokazuje svestranost ovog stila.

A da je ovo svakako nadolazeći trend potvrđuje i stajling modne ikone tihog luksuza Sofije Riči Grejndž, koja je nosila rimljanke sa haljinom od popelina ili sa teksasom.

ZARA Rimljanke su hit za proleće/leto 2024

 Bonus video

Zara sandale Tiktok/thelucasfamily/ish_hii

   Izvor: tportal.hr/ Wanted A.N.