Poznato je da su baletanke ultimativni komad za proleće, ali početkom ove sezone u fokus dolazi jedan model. Čim temperatura poraste i sunce proviri iza oblaka, modne trendseterke posežu za Meri Džejn baletankama brenda Vibi Venezia.

Šta kažete na trendi cipele koje počinjemo da nosimo početkom proleća, a onda iz njih ne izlazimo dok ne dođe vreme za letnje sandale sa kaišićima? Cipele zbog kojih ne moramo svako jutro pred ogledalom da razmišljamo o tome koje cipele najbolje idu uz različite stilove? Cipele koje su istovremeno praktične i elegantne i koje se mogu kombinovati na razne načine? Modne trendseterke i ljubiteljke mode otkrile su savršen par i posežu za njim svakog proleća.

I nema sumnje - Meri Džejn baletanke brenda Vibi Venezia su trend i ove prolećno-letnje sezone. Ove jednostavne i ultralagane baletanke napravljene su u Veneciji i čak su privukle pažnju ikone američkog stila Leandre Medine Cohen.

Vrhunske baletanke za leto sa stilom

Odlikuju ih ukrasi od grubljeg rebrastog materijala, kaiš preko struka tipičan za model Meri Džejn i materijali koji može da varira od glomaznog platna do elegantnog somota.

A pogled na ove baletanke jasno pokazuje da su one must have za predstojeće leto, bez obzira da li ih nosimo uz ležernu kombinaciju sa farmerkama ili jednostavnu košulju-haljinu.

Inače, iza brenda Vibi Venezia stoje Viola i Vera Arivabene, čiji je cilj bio stvaranje modernih furlana, tradicionalnih cipela venecijanskih gondolijera. Prvobitno dizajnirane da zaštite gondole od ogrebotina, ove baršunaste i mekane cipele su takođe oduvek bile veoma popularne u aristokratskim krugovima.

Bonus video

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom