Modnu scenu poslednjih nekoliko sezona snažno je obeležio povratak starih trendova, ali i kombinovanje udobnosti sa elegancijom. A taj modni pokret zaista oličavaju Maysale kultne cipele koje potpisuje Manolo Blahnik.

Stilistkinja Džejmi Mizrahi uvek čuva obuću za sam kraj kada oblači slavne klijente kao što su Dženifer Lorens, Džesika Alba i Rajli Keo. „Obično dizajniram odeću i onda vidim koja će cipela privući dodatnu pažnju na izgled“, kaže ona. U poslednje vreme, Mizrahi i njeni slavni klijenti se slažu da su Manolo Blahnik cipele inspirisane retro stilom sjajan i veoma šik završni dodir skoro svakom stilu.

profimedia-0800938133.jpg
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Tokom proteklih nekoliko meseci, Hejli Biber je nosila par u jarko crvenoj boji uparen sa malom belom haljinom na Rhode beauty eventu, a Sofija Riči Grejndž je nosila ovaj stil u crnoj boji. Sofija, čiji se izgled u poslednje vreme uveliko prati i kopira, takođe je nosila sličan i jednako šik par više nalik baletankama (Manolo Blahnik Ballerim) tokom Nedelje mode u Njujorku. 

Sofija Riči
Michael Stewart/Mega / The Mega Agency / Profimedia 

Okarakterisana malom potpeticom i elegantnom siluetom sa kopčom, cipela je još jedan stil koji je prvi put bio u trendu 1990-ih i ranih 2000-ih, a koje su poznate dame ponovo otkrile i snažno prihvatile u svakodnevnim kombinacijama.

I sam poznati dizajner Manolo Blahnik priznaje da mu je neverovatno da vidi ovu cipelu koju prihvata još jedna generacija dobro obučenih žena. Nošenje Maysale cipela ne znači samo da izgledate dobro, kaže on. „Uvek sam voleo zvuk koji proizvode papuče kada hodate u njima. To je jedna od mojih najseksepilnijih cipela, jer su gležanj i peta potpuno nesputani", rekao je Blahnik.