Topli dani zbog kojih imamo subjektivan osećaj da smo već zakoračili u leto, naterali su nas da već na početku aprila prigrlimo lepršave komade i uskočimo u laganu obuću.  

Iako su, barem kada je reč o cipelama, mokasine i patike vodile glavnu reč, jedan drugi ravan model sada je, gotovo preko noći, postao najtraženiji i odmah moramo da kažemo - nije svačija "šoljica čaja". 

Reč je o baletankama, ali ne klasičnim, već mrežastim, a sudeći po reakcijama, ovaj model ne samo da je dobio epitet "najružnijih", već su se trendseterke podelile na dva tabora - one koje ih vole i one koje ne mogu da ih smisle. 

Mrežaste baletanke su hot trend.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

No, varate se ako mislite da im je to "ubilo" popularnost. Naprotiv. Sve su traženije, a nose ih i svetske zvezde poput Dženifer Lorens, Dua Lipe, Dakote Džonson, Sofije Riči i mnogih drugih.

Njihov izbor su bile prepoznatljive Alaïa baletanke, a kako to obično biva kada neki model postane popularan, highstreet brendovi odmah su izbacili svoje verzije "must-have" baletanki.

Mi smo prelistali aktuelnu ponudu i izdvojili modele koji su najsličniji gorepomenutim high-end, a u nastavku pogledajte i kako mrežaste cipele nose popularne fashion devojke.

BERSHKA Mrežaste baletanke koje nosimo od proleća do kraja leta.

Kako kombinovati mrežaste baletanke

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom

Izvor: Wanted J. S.