Kada kažemo rana jesen, prvo što nam padne na pamet kada je reč o obući su dobre, kožne baletanke. Ove godine, za nijansu su više u fokusu Mary Jane modeli kojih ne možemo da se zasitimo, i koje su mnogima favorit upravo jer podižu svaki outfit na viši nivo. 

No, ukoliko spadate u one koji vole da su jedinstveni, te da nose komade koje ne nosi pola grada, definitivno bi trebalo da čekirate ponudu i domaćih dizajnera koji su nas oduševili predlozima za jesen. 

Nismo znale koje bismo pre izabrale, te vas, bez sumnje, stavljamo na teške muke, te bacite pogled na modele za koje znamo da će vladati uličnom modom sve do kasne jeseni i koje želimo u svim modama.

1. Valter shoes

Neodoljive Valter baletanke već su nadaleko poznate, s razlogom. Beskrajno smo zaljubljeni u rumantične modele, i ne znamo koje pre da odaberemo.

2. Abo shoes

Teško da nas je ijedan domaći brend tako brzo "kupio" kao što je to slučaj sa Abo shoes. Njihove baletanke upotpunile bi svaku kolekciju, i već možemo da se zamislimo u popularnim modelima koji su sinonim za jesen.

3. LILU shoes by Danijela Biškup

LILU shoes by Danijela Biškup definitivno su u samom vrhu favorita. Artsy unikatne modele nećete želeti da skinete - to vam garantujemo.

4. Tanja design shoes

Svaka žena treba da ima u svojoj kolekciji makar jedne ručno rađene cipele, a kada vidite fantastične modele koje potpisuje Tanja design shoes, nećete znati koje pre da izaberete, jer da, zaista su toliko lepe!

5. Gepetto

Šta da kažemo za obuću Gepetto osim - daj sve modele! I zaista, garantujemo da nećete znati koje pre da izaberete, pogotovo kada je reč o baletankama jer se u ponudi nalaze apsolutno svi modeli koji su trenutno aktuelni.

6. Rish shoes

Rich baletankice osvojile su nas na prvi pogled, a retro model osim što će se fantastično uklopiti sa svim što imate u ormaru i neviđeno je udoban, što ga čini idealnim za duge šetnje. 

7. Solo obuća

Lista je nemoguća bez makar jednih Solo baletanki. Domaći brend poznat je po fantastičnim modelima cipela koje žene obaraju s nogu na prvi pogled, a s obzirom da je svaki par napravljen sa mnogo ljubavi, njihove baletanke sigurna su investicija.

8. Ziggy obuća

Neodoljive Ziggy baletanke osvojiće vas na prvu. Bilo da vam se dopadaju Mary Jane ili klasični modeli, budite sigurni da je reč o ne samo lepoj, već i veoma udobnoj cipeli.

Bonus video:

Maison Margiela mary jane cipele TikTok/zigs_mom