Cipele kakve su bile popularne 60-ih godina, danas uzele su popriličan zamah na modnoj sceni.

Poznata britanska manekenka Tvigi postala je najpoznatija ambasadorka sandala sa kaišem, noseći ih s kratkim suknjama i mini haljinama tog vremena, a proteklih nekoliko godina, Mary Jane cipele ponovo su postale jedan od vodećih trendova u svetu obuće.

Tokom Nedelja mode u svetskim prestonicama bilo je teško ne primetiti povratak Mary Jane cipela na čelu s modelima s platforma petom.

Ove cipele koje prizivaju detinjstvo, a donedavno su se smatrale staromodnim. Ipak, danas dominiraju modnom scenom, trendseterke ih rado nose, a mogu se naći i u ponudi high street brendova.

Karleuša u Versace cipelama
Instagram 

Brojni dizajneri u Mary Jane cipelama ponovo su videli veliki potencijal, a njega je među prvima prepoznala modna kuća Versace.

Tamara Kalinić je na Nedelji mode prošle godine prvi pute prošetala u trendi Versace cipelama
- / SGP / Profimedia 

S prepoznatljivim detaljem kaiščića i svojom vintage estetikom, Mary Jane cipele ponovo su osvojile modni svet, a osim s platforma petom, danas stižu u brojnim drugim verzijama.

Slavne dame ih rado nose, kako strane tako i domaće. Jelena Karleuša i Tamara Kalinić među prvima su ponele ovaj trendi model cipela, a ubrzo su svoj par nabavile i Dunja Jovanić i Milica Pavlović.