Iako se mnogi brendovi trude da preduhitre sadašnjost i svoje modele kreiraju po ugledu na daleku budućnost, Reebok je odlučio da inspiraciju pronađe u prošlosti. Naime, poznati fitnes i lifestyle brend Reebok iznova pokreće pitanje svog nasleđa i ovog puta se poslužio estetikom 70ih i 80ih godina prošlog veka kako bi starom modelu pružio novi izgled. U pitanju je Classic Leather Legacy model koji predstavlja savremenu interpretaciju dve dobro poznate ikone među patikama tog doba – Aztec i Classic Leather.


Koristeći najprepoznatljivije elemente ovih modela, ali i umeće mladih kreativaca stvorena je potpuno nova, moderna patika za današnje istinske ljubitelje uličnog i urbanog stila. CL Legacy je silueta koja nastoji da kroz kampanju "Write Your Legacy"inspiriše i podstakne kreativce da otkriju šta žele da ostave u nasleđe budućim generacijama i po čemu žele da budu upamćeni.

Ovaj klasičan model koji je sad dostupan i u Srbiji u Buzz radnjama, odlikuju unapređene performanse koje ga čine idealnom patikom za urbani stil života, a detalji poput 3D elemenata, posebno dizajniranog jezika i sistema za brzo vezivanje pertli su ono što ovu siluetu čini posebnom i drugačijom. 

Među svetskim zvezdama koje su podržale ovu ideju našli su se između ostalih i rep umetnici Cardi B i Khalid.