POZNAJE NAJVEĆE INFLUENSERE SVETA, A SADA JE POKRENULA BIZNIS U SRBIJI: Evo o kojoj devojci je reč

Kristina Bogdanović osnovala je Moda Market, pravi mali modni kutak sa IP adresom

Dušan Petrović/Monika Pavlov 

Za sebe kaže da nikada nije bila “zaluđena“ štiklama, sledila je svoj devojački san i nije se bojala da ide napred. Mnogi je poznaju kao bivšu asistentkinju influenserke Tamare Kalinić, ali Kristina je mnogo više od toga. Ona je dokaz da se rad i trud uvek isplate, da su žene i te kako sposobne za pokretanje sopstvenog biznisa, a kada je moda u pitanju – najbitnije joj je da bude svoja. Kristina je devojka koja je nakon godina iskustva u svetu mode definitivno ostala svoja, a do čega su je doveli upornost i ambicija, otkrivamo u nastavku!


KRISTINA BOGDANOVIĆ, CEO of Moda Market

Za početak, upoznavanje! Za naše čitaoce koji te možda ne poznaju, reci nam nešto više o sebi?

Ja sam Kristina Bogdanović, osnivačica Moda Market-a, prvog onlajn doma za modne dizajnere sa Balkana!

Jedno vreme si bila i u marketing sektoru ELLE magazina. Koliko je to uticalo na tvoje dalje ambicije kada je posao u pitanju?

ELLE je moje prvo poznanstvo sa modnim svetom u Srbiji i neizmerno sam zahvalna svima sa kojima sam u tom periodu sarađivala i od kojih sam učila. Svaki radni dan je nosio sa sobom novu lekciju i to je period kojeg se rado prisećam. Kad je došlo vreme da nam se putevi raziđu, bila sam još više motivisana, a ta želja za radom koja se tada probudila u meni,je još uvek prisutna.

Nakon svega što si radila, čini se da si uspela da ostvariš svoj san i osnuješ Moda Market, prvi e-commerce fashion retailer na našim prostorima. Reci nam nešto više o tome?

Po uzoru Lauren Santo Domingo, koja je osnovala Moda Operandi, i Natalie Massenet, osnivačicu Net-a-Porter, osećala sam da je vreme da i Balkan dobije svoj prvi e-commerce sajt, čiji je glavni fokus otkrivanje novih brendova i njihovo uvođenje na modno tržište. Imamo mnogo talentovanih dizajnera koji još uvek nisu dovoljno vidljivi na digitalu, a osnivajući Moda Market sam želela da stvorim jedan mali modni kutak sa IP adresom na kom će naši brendovi imati priliku da se predstave na najprofesionalniji mogući način. Pored toga, htela sam i da našim ženama omogućim kupovinu iz udobnosti svog doma.

Šta te je motivisalo da pokreneš sopstveni biznis?


Kada sam imala 9 godina, moj otac me je pitao šta želim da budem kad porastem, a ja sam mu odgovorila sledeće: “Želim kancelariju sa dugačkim stolom na čijem ću čelu svako jutro ja da sedim”. Iako je ta devojčica od 9 godina sada porasla i mnogo je zrelija, san je ostao isti.

Jedan deo tvog posla je i konstantna potraga za novim brendovima. Postoje li neki koje si nedavno otkrila i da li imaš favorite među već postojećim?

Mogu definitivno da kažem da je moja glava uvek prepuna novih brendova i raduje me što ih u poslednjih par godina ima sve više i više! Cult Gaia, Khaite i Acler su mi trenutni favoriti, kada je reč o ovim novijima, a što se tiče već postojećih, komadi Bottega Venette i Zimmermann-a se uvek nalaze na mojoj wishlisti.


A postoje li brendovi sa kojima ne bi sarađivala?

Ponosim se činjenicom da smo veoma selektivni sto se tiče izbora brendova na Moda Market-u. Kvalitet je uvek na prvom mestu, jer smatram da kad je na visokom nivou, komad je večan. Takođe, smatram da je profesionalizam neophodan za uspešnu saradnju i uvek obraćam pažnju na radne navike svojih potencijalnih saradnika. Ne ulazim u saradnju sa brendom dok se ne uverim da delimo tu istu posvećenost i ljubav prema poslu. Mnogo mi je stalo do Moda Market-a i želim da moji saradnici to vide u svim segmentima poslovanja.


Kako bi opisala svoj stil oblačenja?


Najbitnije mi je da uvek budem svoja. Kad se osećam lepo u svojoj koži, zračim pozitivnom energijom i mislim da mogu svet osvojiti, tako da se uvek trudim da komfor stavim na prvo mesto. Nisam opterećena trendovima, slušam svoje telo i oblačim se u skladu sa svojim oblinama. Za dnevne kombinacije sam više sklona eksperimentisanju, a za večernje varijante volim da budem elegantna i uglavnom nosim haljine.

I za kraj, otkrij nam neke omiljene stilske trikove?


Kaiš oko struka mi je go-to accessory kad želim da osvežim jednostavan outfit, a oversized blejzer mislim da imam u svakoj mogućoj boji. U mom ormaru najviše ima haljina i obožavam da ih kombinujem uz vojničke čizme. Nikad nisam bila devojka koja je zaluđena štiklama, a onaj Blizanac u meni zahteva da uvek moram da imam taj “faktor iznenađenja” u svojim kombinacijama.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1