Jesen je uvek savršeno godišnje doba za čizme, duboke ili kratke i nakon što je većina nas odložila sandale i espadrille, direktno smo uskočili u najnovije jesenje modele cipela.
Što se tiče ovogodišnjih trendova ima za svakoga ponešto, ali bajkerske čizme su i ove sezone jedne od najpopularnijih. Međutim, mnogi se pitaju kako ih nositi prema pravim modnim pravilima? Istina je da su bajkerske čizme klasika u svakom ženskom ormanu već godinama, ali sada imaju neke inovativne detalje. U svakom slučaju uvek je dobro da imate barem jedan par ovakvih čizama, jer mogu da se nose i uz romantične i ženstvene autfite i uz nešto malo drugačije. Osim toga, mogu se kombinovati i uz skinny farmerice, midi i maksi haljine, pa čak i uz šortseve i boyfriend džins.

Evo nekih predloga.


Kožne pantalone i sako


Ovo je definitivno praktičan način da se kombinuje par bajkerskih čizama koji će dati pečat čak i najjednostavnijoj kombinaciji poput ove. Ekstra savet: Dodajte majicu sa natpisom nekog rok benda za potpuniji i urbaniji izgled.


Midi i maksi haljine


Zašto se odreći omiljenog komada sa dolaskom prvih hladnih dana? Ako se nose uz bajkerse čizme to će ove haljine učiniti još interesantnijim, a ako uz to dodate i kožnu jaknu definitivno ćete ispuniti sve modne zadatke koje nam donosi sezona za jesen/zimu 2020.

Tanke haljine

Bajkerske čizme se ne uklapaju savršeno samo uz midi i maksi haljine, već i uz kratke i lepršave haljine, obično sa cvetnim ili geometrijskim šarama. Ukoliko ne volite ovakve haljine, probajte sa jesenjim šortsevima ili suknjama od tvida – savršen kontrast za savršenu kombinaciju.