Sezona venčanja je već uveliko počela, a briga o tome šta je prikladno obući kao gost nikada.

Želimo da izgledamo upečatljivo, pomalo zabavno, ali ipak prikladno. Želimo da nas pamte s razlogom, čak i ako to nije naš dan. Pa, postoje neka osnovna pravila na koja vredi obratiti pažnju pre nego što požurite na nečije venčanje u panici sa cvetnim printom.

Prvenstveno vreme je da odbacite stereotipne ideje o odeći za venčanje i umesto toga razmislite o dole navedenim predlozima.
Nema apsolutno ništa loše u tome vratiti se na midi haljinu (naročito ako je uparite sa otmenim cipelama), ali možete se odlučiti i za odelo spremno za proleće ili možda lep print koji nije cvetan.

Za inspirativne stilske ideje, pronašali smo sedam sigurnih outfita koje biste možda želeli da kopirate. Prelistajte našu listu outfita za goste na venčanju na koje se uvek možete osloniti!

1. Haljina je uvek siguran izbor

Ukoliko vam ne polazi za rukom kombinovanje pantalona, gornjeg dela i sakoa, onda jednostavno posegnite za jednom od svojih sigurnih haljina. Ovog leta birajte razigrane tonove i slobodno kombinujte više boja. Dodajte štikle ili otmene ravne cipele, nekoliko dodataka po izboru i šminku zbog koje se osećate dobro.

2. U redu je nositi crno

Savremeni svet je doneo mnoge divne promene, a jedna od njih je i prihvatanje nošenja crnog na venčanjima i krštenjima. Crna je nekada bila znak propasti i sumornosti, ali sada je to ton za šik urbaniste. Nosite je na svadbama i to u velikom stilu!

3. Odelo i sandale sa kaišićima

Odelo je savršena alternativa haljinama ako baš ne volite da pokazujete svoje noge. Potražite blede ili pastelne nijanse (mudro izbegavajte belu), a zatim sve zaokružite sandalama sa kaišićima.

4. Štikle u kojima možete da izdržite ceo dan

Ne postoji ništa gore od toga nego kada štikle postanu sprave za mučenje. Zato je od velike važnosti pronaći udobne visoke cipele koje su pogodne i za zabavu dugo u noć.

5. Male torbe su za posebne prilike

Velike i glomazne torbe na ramenu nisu specijalizovane za posebne prilike, već za svaki dan. Zato, za venčanje birajte mikro ili torbe sa kratkom ručkom, oslobađajući se od teške velike torbe barem na jedan dan.

6. Print + zlatni nakit

Cvetni dezen je opcija bez greške kada je u pitanju stil gostiju na venčanjima, ali zašto ne promeniti stvari nečim neočekivanim? Ova haljina sa dezenom školjki u bezvremenskoj monohromatskoj paleti boja pružiće vam isti efekat, a potpuno je nepredvidljiva. Ceo outfit možete zaokružiti zlatnim nakitom.

7. Efektna suknja + top

Ako ste umorni od haljina, razbijte predrasude modnih izbora gostiju na venčanjima suknjom i topom. Odlučite se za upečatljivu suknju i uparite je sa jednostavnim topom ili košuljom i bićete prepoznati kao neko ko je spreman da eksperimentiše sa modom.