Pre dvadesetak godina sandale sa kaiševima bile su sastavni deo u muškim kolekcijama, a nakon što su gotovo potpuno nestale s modne scene pojavile su se ponovo, ali među artiklima za žene.

Kao što su ih nekada nosili samo najverniji obožavatelji kombinacije sandala i čarapa, danas je nemoguće pronaći trendseterku koja ih ne poseduje.

Čak i one koje su verne sandalama sa petom, pa čak i platformom, danas rado kombinuju chunky model sandala koje se izgleda slažu uz gotovo sve trendi komade za leto 2022.

Iako su se ove glomazne sandale pojavljivale ranije u ponekim modnim kolekcijama, trend nikako nije uspeo da zaživi, međutim sve se promenilo s dolaskom ove sezone.

chunky sandale su hit leta 2022.
Instagram 

Ravne sandale sa kaišićima dolaze ovoga proleća u novom ruhu i ne izgledaju nimalo staromodno. Još ukoliko ih nosite sa stilom, to će biti pun modni pogodak. Iako izgledaju grubo i glomazno, savršeno se slažu s lepršavim romantičnim haljinama cvetnog printa.

Glomazne sandale izgledaju vrlo efektno ukoliko ih spojite s farmerkama, dugim haljinama, mini suknjama.

Osim toga, imajte na umu da je ravna sandala sa stabilnim kaišićima veoma praktična i stabilna i pogodna za šetnju, a o udobnosti da ne govorimo.