„Moda je prolazna, stil večan“više ne važi jer iako brendovi odeću ne prave da traje, a njen uticaj na planetu je dugovečan.

Maša Memedović, ćerka Jovana Memedovića, autora kultne emisije „Sasvim prirodno“, je od oca nasledila je ljubav prema svemu što je prirodno i što čovek može sam da napravi.

Uprkos tome što se brendovi brze mode ne okreću masovno zelenijim i održivijim rešenjima, Maša Memedović je svojim delom pokazala da posvećeno brine o prirodi.

Maša Memedović je svojim delom pokazala da posvećeno brine o prirodi.
Instagram 

Njena baka je od nacrta, krojenja i šivenja uspešno realizovala Mašine ideje da od starog ćebeta napravi moderan kaput, kakav uzgred imamo prilike da vidimo i u radnjama poznatih brendova brze mode.

Maša Memedović je ovim delom pokazala i jedno od rešenja na koja će modna industrija morati da se prilagodi pri rastućoj potrebi sveta da pronađe održiva rešenja za poslovanje, a to je - cirkularna ekonomija. Cilj je da se modni komadi recikliranju i ponovno koriste, a idealno bi bilo da nikada ne završe u đubretu.

Na primeru Maše Memedović zapitati o svojim navikama i uveriti da i reciklirano može biti veoma moderno.
Instagram 

Iako je suludo očekivati da će brza moda tek tako nestati, možemo se na primeru Maše Memedović zapitati o svojim navikama i uveriti da i reciklirano može biti veoma moderno i trendy.

Maša je od jednog starog ćebeta dobila kaput, kaiš kojim ga strukira i šal, a kako je izgledoa proces i finalni proizvod pogledajte u videu ispod:

Kako je Maša Memedović od ćebeta napravila kaput Instagram/masamemedovic