Predstavljamo vam Miju Knežević, njene modne izbore i priče koje mogu poslužiti kao stilska inspiracija u sezoni proleće/leto 2021.

Kada bi morala da opiše svoj stil odevanja, Mija Knežević bi ga opisala kao mladolik, eksperimentalan i, pre svega, nosiv. Inspirišu je putovanja jer je veći deo svog života provela živeći i školujući se na različitim svetskim meridijanima – do petnaeste godine živela je u Beogradu, a nakon toga u Londonu, Parizu i Njujorku, gde je završila osnovne i postdiplomske studije. Pored putovanja, inspiraciju crpi i iz umetnosti, ali i iz stila svoje majke.

„Kao mala sam je gledala dok se sređuje, to mora da je podsvesno prešlo i na mene. Uvek je to radila opušteno, s puno ukusa. Nikada se nije opterećivala previše time šta oblači, nije se trudila da privuče pažnju i da bude isuviše seksi. Mislim da je moj stil danas veoma sličan njenom.“

mija knezevic
Privatna arhiva 

Trendovi ne utiču previše na njen način odevanja, „oko trendova se nekada dizao oreol misterije i bilo je pravo umeće otkrivati ih i implementirati ih autentično. Ali to vreme je nekako iza nas, danas kul devojke stvaraju vlastite trendove“.

Ipak, za Miju postoje svetli primeri poput Leandre Medine ili Nataše Goldenberg, koje smatra svojim stilskim uzorima. S blogingom je započela još 2009. godine, „to je bila jedna super i veoma-ispred-svog-vremena zanimacija dok sam studirala. Nakon studija, počela sam da radim kao konsultant i strateški planer za mnoge brendove“.

Radila je za Net-A-Porter, Tibi, Pangaia, Thakoon… a trenutno u Londonu radi na dva start up-a. Kada je reč o njenom stilu, bira pristupačne komade koje kombinuje uz luksuznije brendove i to su miksevi koji joj se najviše dopadaju.

mija knezevic
Privatna arhiva 

Dobra majica, farmerke, vintidž sako i ravne cipele ili čizme su nešto u čemu se Mija najbolje oseća, dok dobre farmerke smatra ultimativnim komadom koji svaka žena treba da poseduje u svom ormaru.

Profimedia Mija Knežević