Ove sezone će se modni trendovi vrteti oko basic i komfornih komada, a ono što će svaki prosečan stajling učiniti izuzetnim jeste pametan izbor nakita koji se uklapa u životni stil pojedinca.

Modeli nakita od bižuterije često mogu biti adekvatna zamena skupocenim komadima, tim pre što se danas za njihovu izradu koriste izdržljivi i kvalitetni materijali.

Biseri

Lažni biseri, pravi biseri, veliki ili mali… Svejedno. Biserni nakit je apsolutni trend u 2021. godini.
Savršeno se uklapaju u svakodnevne ležerne outfite, kao i u glamurozne noćne toalete. Mogu se nositi u slojevima ili kao veoma dugačke ogrlice – izbor je samo vaš.
Apsolutni modni imepartiv ove godine biće biserne minđuše i to gotovo u svakoj prilici. Prednost se daje manjim komadima nakita, decentnijim. Ipak, pored jedva primetnih bisera na šraf dobrodošle su i viseće minđuše koje itekako upadaju u oči. Naravno, ovu poslednju varijantu treba čuvati za veče i posebne prilike.

Zlato

Bilo da je pravo zlato ili da je samo fino obojeni metal, zlato je ponovo u modi. Ovaj plemeniti metal svoj povratak je najavio još prošle godine, a u 2021. godini uzima pun zamah.
Ako birate zlatan nakit ili dobru imitaciju, prvi izbor bi trebalo da vam budu narukvice. Klasičan rad, sa što većim karikama je ono što treba da gledate. Ove će narukvice biti posebno popularne tokom proleća i leta kada će privlačiti punu pažnju.

Duge ogrlice

Mikro ogrlice koje smo nosili u proteklih nekoliko sezona zamenićemo nešto dužim i upečatljivijim komadima. Ovog proleća se opredeljujemo za dugačke ogrlice sa tankim lancem u nekoliko redova i zanimljivim privescima.

Predimenzionirani nakit

U 2021. godini parola ,,manje je više'' zauvek odlazi u modnu istoriju! Ova godina je prilika da sve bude veće, masivnije i upečatljivije - pa tako i nakit koji nosimo.
Nakon što je predimenzionirana odeća bila hit prošle godine, tako je ove godine izbor nakita sveden na: što veće - to bolje. Ili birajte toliko velike komade da se jedva zadržite na granici dobrog ukusa ili se opredelite za suštu suprotnost: apsolutni minimalizam. Nijedna srednja opcija nije dobrodošla ove godine.

Masivno prstenje

Oversized prstenje u boji zlata aktuelno je već tri godine, a ništa se neće promeniti ni u narednom periodu. Birajte zanimljive i neobične oblike i slobodno kombinujte nekoliko komada, iz seta prstenja, na istoj ruci.

Ogrlice – lanci

Lanci su novi modni hit! Na modnim pistama izdvojile su se sve popularnije chain ogrlice koje su ove godine još glasnije i veće.