Može li se zamisliti savršena odevna kombinacija bez odgovarajućeg aksesoara?

Ruku na srce, nakit zaista može trasformisati svaki "look" i učiniti ga drugačijim, šik, gotovo vanvremenskim, pogotovo ako su u pitanju upečatljivi komadi. Ali, šta ako nakit može da bude i više od pukog ukrasa?

Ukoliko ste ljubitelji medaljona, dobra vest je da su se vratili na velika vrata, ali jedan model je posebno popularan i sa razlogom je zaludeo ljude širom sveta. 

Izgleda prelepo, a ima i namenu. I to još kakvu. U ovom ludom vremenu, verovatno i najbitniju - da zaštiti, a možda čak i spasi život.

Naime, brend pod imenom "Invisa Wear", istupio je sa jedinstvenim komadom nakita koji je za kratko vreme postao pravi must-have. Ovaj medaljon dolazi u 3 varijante - zlatnoj, srebrnoj i rose gold, i zapravo u sebi ima skriven čip koji jasno odašilja vašu lokaciju, ali i poziva pomoć, ukoliko je potrebno.

Na zadnjoj strani medaljona skriveno je dugme kojim se poziva policija i još 4 broja koja ste naznačili kao "u slučaju nužde". Za to vreme, medaljon se ponaša poput "trakera", odnosno šalje lokaciju nadležnim organima, što je izuzetno bitno u slučaju otmice, primera radi, ali i u bilo kojoj situaciji u kojoj vam je pomoć hitno potrebna.

Dugme je potrebno pritisnuti dva puta, a ukoliko do toga dođe slučajno (retko se dešava jer nije toliko osetljivo na dodir), primićete poziv tokom treba potvrditi da je uzbuna lažna. Odgovor definišete sami, tako je da je moguće da, čak i da se nađete u situaciji gde je napadač upoznat sa ovakvim tipom zaštite, ipak dobijete pomoć koja vam je potrebna.

Društvene mreže, među kojima prednjači Tik Tok, najzaslužnije su što je veliki broj ljudi saznao za ovakav tip zaštite. Mnogi tvrde da se ovako osećaju daleko sigurnije, pogotovo dame koje su pretrpele i određene vidove nasilja. 

Nakit izgleda veoma atraktivno, tako da ga bez problema ga možete poneti kao privezak na lančiću ili narukvici, nije sumnjiv, te ako se, ne daj bože, nađete u opasnoj situaciji, a ne možete da dođete do telefona i pozovete pomoć, narukvica će, odnosno medaljon, to učiniti umesto vas.

Cene medaljona se kreću između 100 i 150 dolara, a o ovom komadu nakita prvi put se pričalo u martu 2019. godine, kada je upravo zahvaljujući tome jednoj ženi spašen život.

Ne možemo, a da ne kažemo da nam ovako nešto treba, više nego ikada pre.

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.