Tokom proleća i leta nemoguće je zaobići torbe od rafije ili pletene torbe. Nije ni čudo, uostalom, nijedan model torbe ne priziva toliko leto, sunce i plaže.

U nju ubaciš peškir za kupanje, kremu za sunčanje i knjigu pa odeš na bazen, jezero ili more. Ali, pletene torbe nose se i u gradu.

Ove sezone veliki su trend, međutim klasične torbe i cegeri dobili su konkurenciju: takozvane knotted bags ("torbe s čvorovima") koje po ležernosti nimalo ne zaostaju za pletenim torbama, ali su istovremeno elegantnije i savršene su za veče. Otkrijte u nastavku popularan model koji je osvojio trendseterke...

Trend torbi za proleće 2022. su torbe s čvorovima

Kao što samo ime govori, knotted bags impresioniraju svojim izgledom, a čvorovi koji čine "pletivo" su veliki, naglašeni. Torbe su vešto uvezane i ne samo da dobijaju uzbudljivu teksturu, nego i super elegantan izgled, ali i urban, ovo nisu torbe za plažu.

Što se tiče materijala, postoje vrlo različite karakteristike. Bilo da su izrađene od kože, tkanine ili satena, torbe s čvorovima mogu izgledati vrlo različito. Savršeni su večernji pratitelji torbice od kože, takođe su super elegantne od satena te nadograđuju svaki outfit, modeli od tkanine ili rafije pogodni su za ležerniji stajling i šetnju gradom ili dane na plaži.

Što se boja tiče, kod ovih torbi sve je dopušteno. Postaju razigrane u žarkim tonovima poput ružičaste ili plave, dok su torbe u zemljanim ili čak crnim tonovima, elegantnije. Torbe izgledaju super cool u svakom tonu zahvaljujući ovoj upadljivoj tehnici čvorova.

Knotted bags takođe su vrlo različite po obliku, od malih torbi s ručkom i preko ramena do velikih torbi i shopperica, sve je uključeno.

Trendseterke i modne influenserke već nose ove cool torbe, a sigurni smo da će ih uskoro mnogi otkriti. Naime, osim skupocenih artikala poznatih dizajnera, mnogi thigh street brendovi u svojim letnjim kolekcijama predstavili su popularne knotted bags.