Od Due Lipe, koja je odana obožavateljka ovog brenda, pa do Kajli Džener koja bajkoviti par ukrašen gliterom, sjajnim detaljima i mašnom nosila Met Gala, slavne dame kunu se u neodoljivost modela s potpisom brenda Mach & Mach koje su postale nezaobilazni dodatak njihovih ormara, a potvrđuje to i činjenica da se rasprodaju u kratkom roku.

Sa sedištem u Tbilisi, glavnom gradu Gruzije, brend su osnovale dve sestre, Nina i Gvantsa Macharashvili, a već je stekao kultni status među novom generacijom modnih influenserki i it devojaka koje imaju snažan, neretko i presudan uticaj na oblikovanje trendova.

- Dizajniramo za one koji žele da se zabave, eksperimentišu sa svojim stilom, bojom i teksturom i ne boje se da se istaknu u gomili. Modu koristimo kako bismo ostavile jak utisak i verujemo da naše kolekcije cipela svakoj devojci pružaju priliku da ostave snažan utisak kada zakorače u prostoriju, ističu dizajnerke.

Mach & Mach trenutno su među najpopularnijim cipela, a neretko, domoći se željenog modela može biti poduhvat poput nabave ulaznice za rasprodat koncert ili kupovina kolekcionarskih patika. Salonke s prepoznatljivim ukrasima u obliku mašne i detaljima bukvalno su zaludele zaljubljenice u modu.

Od osnivanja 2012. godine Mach & Mach je beležio lagan ali ne i kontinuirani rast, a onda se dogodila prekretnica. Prvo je usledilo debitantsko prikazivanje na Nedelji mode u Parizu 2020., zatim su usledila pojavljivanja u ormarima slavnih, od Solanž do Kim Kardašijan, a nakon toga sledi uvrštavanje u prodaju nekih od najvećih modnih prodajnih mjesta, od Net-a-portera, Harrodsa pa sve do Nordstroma.

Mnogi smatraju kako je popularnost brenda koji se ističe sjajnim, blještavo ukrašenim sandalama u 'Pepeljuga stilu' sasvim očekivana u postpandemijskom razdoblju koje je donelo povratak venčanja, rođendana i drugih slavljeničkih okupljanja.

Zaštitni znak brenda je sandala špic vrha, visokih potpetica, ukrašena tankom mašnicom koja je prekrivena sjajnim kristalima. Bez obzira da li vam za oko zapne model u obliku natikače ili klasična sandala s kaišem oko gležnja, ono što je sigurno je da nećete proći nezapaženo. Jedan od istaknutijih modela je salonka špic vrha u jarko crvenoj boji, remake legendarnih crvenih cipelica junakinje Doroti iz filma "Čarobnjak iz Oza".

Ovim trendi cipelama isu odolele ni domaće trendseterke poput Jelene Karleuše, Tamare Kalinić i Zorane Jovanović koje u svojoj kolekciji poseduju po nekoliko pari.

Tamara Kalinić poseduje nekoliko modela "Pepeljuga cipela"
Instagram 

Mach & Mach u svojoj sledećoj kolekciji istražuje nove motive, poigrava se s trendovima 90-ih koji su doživeli veliki modni procvat te prisvaja detalje poput cipela obijanih akrilnim bojama, vrtoglavo visokim platformama i PVC ukrasima.

Jelena Karleuša nedavno je snimljena u trendi cipelama Mach&Mach
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

Osim toga, brend je zakoračio i u drugo deo modnog sveta, pa tako sada u svojoj ponudi imaju i torbice, koje očekivano, pristaju uz bajkovite cipelice.

Zorannah poseduje roze Pepeljuga cipele
Instagram 

Bez sumnje, Mach & Mach dizajn osmišljen je tako da ostavi svetlucavi trag za sobom, a čaroliji tog izgleda retki mogu odoleti. Jedino, oni koji razmišljaju o kupovini, moraju biti brzi, jer su ove cipele trenutno najtraženiji komadi u modnom svetu.

Kako slavne dame nose ove trendi cipele, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Antonio Ahel/ATAIMAGES Pogledajte kako popularne trendsetrke nose trendi cipele