To je to

Ove džemove sam lično probala na beogradskom Festivalu sira 2019. godine i mnogo sam se oduševila. Osim teksture i kvaliteta, zanimljivi su mi i sastojci, tj. ukusi: malina i čokolada, ljute papričice, višnja i čokolada, šljiva i ruzmarin, kajsija i đumbir, malina i menta. Obavezno ih i vi probajte, nećete se pokajati.

Mama's džem

Iza ovog brenda stoji Ivana Popović, hispanista, mama dva dečaka i supruga. U ponudi ima džemove od jagode, kruške, borovnice, višnje, maline... Oni vam mogu biti sjajan praznični poklon ili jednostavno - častite sebe.

Kupime 

Simpatičnog naziva, džemove Kupime (sa još simpatičnijim logoom kupine) "krčka jedna studentkinja koja ne krčka ispite." Džem od kupina sorte Tri krune pravi u selu Dolovo. Ovaj džem je bez aditiva i pravi se sa 80% kupine i 20% šećera. Tegle se hermetički zatvore pa tako mogu stajati do godinu dana. Kada se otvore bitno je da se drže u frizideru.

Džemara 

Još jedan brend džemova simpatičnog naziva jeste Džemara. Njega vodi Moje Ivana Popović, koja je iz Beograda došla na svoju dedovinu. Njihovo poljoprivredno domaćinstvo skriveno je na 600 m nadmorske visine, na planini Jagodnji, u srcu netaknute prirode. Borovnica-lavanda, malina-nana, kupina-ružina vodica, malina-ljuta papričica... Samo su neki od ukusa ovih domaćih proizvoda. U asortimanu se nalaze i ajvar, namazi za sireve, voćni pire i paketi. 

Pekmezić 

U pitanju su pekmezi od 100% voća i zdravog, brezinog šećera. Pogodni su za sve koji imaju problem sa šećerom u krvi i kandidom. U ponudi se nalaze pekmezi od kajsije, maline, kupine, šljive (i šljive i kakaa i kokosa).