SKANDINAVSKA LEPOTA I SVE NJENE TAJNE: Koriste tradicionalne sastojke za negu koji koži daju blistavost

Skandinavke su poznate kao žene sa besprekornom lepotom ,a evo kako se one neguju.

Shutterstock

Skandinavija je svetska laboratorija vrednih prirodnih sastojaka, kao i ekološki osvieštena regija. zbog toga lokalni kozmetički brendovi uzimaju iz prirode sve ono najdragocjenije: najčišće organske sastojke bogate mineralima i antioksidansima.

Severna klima omogućava biljci da akumulira hranjive sastojke i vitamine dugo i u velikim količinama.

Stanovnici Skandinavije posebno cene njihovu izvornu kozmetičku industriju, zbog čega izgledaju kao da se svako jutro operu ledenom rosom.

Otkrili smo koje prirodne sastojske možemo očekivati u kozmetici iz Skandinavije i po čemu svakako vredi njome nadopuniti policu u kupatilu.

Shutterstock 

Sastojci:

Braon morske alge

Grad Varberg jedan je od ekološki najprihvatljivijih u Evropi. Braon alge koje tamo mogu da se pronađu ostale su hemijski gotovo nepromenjene u poslednjih nekoliko miliona godina, a tehnološki razvoj kraja nije uticao na njih.

Zašto su dobre za kožu? Alge imaju svojstva čišćenja, a braon posebno povećavaju elastičnost kože. Spirulina mikroalge bogat je izvor proteina, minerala, vitamina i antioksidanata. Zbog toga je uvek velikodušno dodaju u kozmetiku. Tradicionalno se alge uzgajaju na zapadnoj obali Švedske, piše elle.

Freeepik/pvproductions 

So

Kupke sa solju ili morskim algama najstariji su wellness spa tretmani. Koriste se već nekoliko vekova za omekšavanje i obnavljanje kože tela. So je posebno bogata mineralnim elementima, ima najveća tonička svojstva: to je zbog niske temperature mora.

Morska so omekšava i čisti kožu. Retka, prirodna morska so minira se u vodama uz zapadnu obalu Švedske, u kanalu Kategat: pažljivo je odabrana i prosejana ručno tradicionalnim metodama.

Shutterstock 

Ulje konoplje

Konopljino ulje je vrlo korisno kao hranjivi sastojak. Sadrži masne kiseline, vlaži kožu, zaglađuje bore, normalizuje lojne žlezde. Konoplja se u zemljama Skandinavije uzgaja od davnina.

Bobice

Ove bobice bogate su kompleksom vitamina C i A koji pozitivno deluju na kožu. Sve biljke u južnim regijama superiorne su u pogledu učinkovitosti, imaju visok udeo antioksidanata, vitaminiziraju kožu i potstiču mikrocirkulaciju krvi.