Tamara Ćosić, odnosno "Lepa svaki dan" kako je znamo sa mreža, neko je čije savete rado slušamo. Uostalom, ona je sa razlogom jedna od omiljenih bjuti influenserki, i u mnogo slučajeva zaista možemo reći da su joj saveti bili zlata vredni.

Jednom prilikom se našalila da je žena koja voli da brojeve, tj da je kod nje uvek nešto u 1,2,3 ili 4 koraka, pa da tako voli da izdvaja korake i savete po top 5, 7, 10 listama.

Ovoga puta je novom videu na Jutjub kanalu pratiocima otkrila 10 najboljih beauty caka iz 2021. koje će nastaviti da koristi i u narednom periodu.

1. Roleri i Gua sha kamen

Usled spavanja u toploj prostoriji ili ručkanja presoljenih jela, normalna reakcija je da se javi otok na licu. Kao spas u tim trenucima Tamara pronalazi u masaži rolerima i gua sha kamenom koje drži u frižideru. Ujutru doda malo ulja na lice, a potom hladnim gedgetima pokrene cirkulaciju i osveži lice.

Tamara Ćosić koristi gua sha kamen hladan kako bi smanjila otok na licu.
Freepik/ senivpetro 

2. Spavanje sa pakovanjem za kosu

Kako bi sačuvala sjajnu i zdravu kosu, uprkos čestom stilizovanju toplim preparatima, Tamara barem jednom nedeljno prespava sa pakovanjem za kosu. U tim suituacijama stavi i ulje u koren kose, pout ricinusovog ili mešavina ulja za rast kose.

3. Volumen kose u korenu

Tamara preporučuje da uz pomoć tri viklera odignete pramenove sa krunskog dela kose, dok ostatak kose uvijate regularno. Za to vreme dok stilizujete ostatak kose, vikleri bi trebalo da uspešno odignu kosu od korena i da kosa u tom delu dobije jači volumen.

Tamara Ćosić ima sjajan trik za volumen kose u korenu uz pomoć viklera.
Instagram 

Pored toga, preporučuje i da uz sam razdeljak odignete pramen kose i pod njega uvučete uvijač za kosu. Džite 3,4 sekunde i ta tretirana strana ostaje dignutija od temena.

Takođe, isprobala je i trik štipanja kose ka gore uz sam koren.

4. Farbanje obrva

Jedna od najboljih stvari kako biste bez šminke izgledali našminkamo, jer se obrve smatraju ramom očima i ukras na licu. Brow lift i farbanje čini i šminkanje lakšim.

5. Uredne obrve

Kako bi najbolje sredila obrve, prvenstveno ih prvo iscrta u željen oblik, a zatim sve što viri iščupka pincetom i zatim nožićem za brijanje lica sve sitne dlačice oko obrva obrije.

Tamara Ćosić nožićem za brijanje lica obrve održava urednim.
Instagram/lepasvakidan 

6. Anastasia Beverly Hills Brow freeze

Za sve žene koje ne žele da rade obrve u salonu, a žele malo prirodniji efekat čupavih obrva ovo je sjajan proizvod. Bitno je ovaj proizvod nanositi pre tečnog pudera kako se ne bi mešao zajedno sa njim na obrva i tako dobio "neuredan" efekat.

7. Hajlajter korektor

Korektor koji posvetljuje određene delove, ai ne prekriva podočnjake. Koristi ga kao završni korak pri nanošenju tena kako bi naglasila oči, jagodice, a vidljivost nazolabijalnih bora ublaži.

8. Nega zanoktica i stopala

Jedan od omiljenih Tamarinih trikova za stopala jeste da turpijom izglača suva stopala, a zatim takođe na suvo uradi piling i nakon tuširanja stopala bogato namaže kremom i uvuče u čarape.

Za zanoktice koristiti takođe piling na suvo, ispere, a zatim peškirom pogura sve zanoktice i nanese kremu ili ulje.

Tamara Ćosić razdeljak na tankoj kosi prekriva senkom za oči.
Instagram 

9. Više tankih slojeva

U šminkanju i nezi kože Tamara se koristi trikom da sve nanosi u više tankih slojeva. Za pun efekat hidratacije, male količine u nekoliko slojeva je ključna. Takođe i puder nanosi istom metodom kako bi postigla pun efekat koji ne izgleda veštački i previše vidljivo na licu.

10. Popunjavanje razdeljka

Ukoliko vam se kosa proredila ili želite da ivice kose deluju gušće, sjajan trik je da upravo delove gde viri teme popunite senkom za oči. Ovim trikom je moguće i prikrivanje sedih, a uz pomoć ovog trika frizura deluje raskošnije i čini da izgledate mlađe.