Da li neki od ovih pet proizvoda pripada tvom svakodnevnom beauty ritualu? Ukoliko je odgovor pozitivanm, trebala bi da razmisliš o prestanku svakodnevnog korišćenja ovih kozmetičkih proizvoda.

1. Suvi šampon

Ovo je svakako jedan od boljih izuma! Ako nemamo vremena za pranje kose, suvi šampon nam pomaže za skrivanje prljavog korijena. Međutim, ako ga koristiš svakodnevno, vlasište se suši, a kosa s vremenom postaje lomljiva. Stručnjaci savetuju koriššćnje suvog šampona najviše dva dana zaredom.

2. Maska za kosu

Kako bi kosa bila hidratizovana, redovno bi trebala koristiti maske za kosu. Ali, ne nakon svakog pranja kose, nego maksimalno jednom nedeljno. Budući da su maske za kosu bogate belančevinama, mogu poremetiti pH vrednost kose i uzrokovati njeno pucanje. Ako želiš svakodnevno da brineš o svojoj kosu, možeš, na primer, zagrejati malo kokosovog ulja, umasirati ga u kosu i oprati nakon pola sata.

3. Nega usana

S korišćenjem balzama za usne moraš oprezna da ne bude previše mastan. Sastojci u nezi usana ne izazivaju zavisnost, ali osećaj prelepih mekih usana da. Mnogi proizvodi za negu usana sadrže mineralna ulja koja kožu prekrivaju poput filma. To uzrokuje bubrenje i isušivanje.

nasminkana devojka
Wanted!, Freepik 

4. Prajmer za šminkanje

Jednom kad otkriješ blagodati prajmera, uvek ćeš ga koristiti! U krajnjoj liniji, osigurava da podloga bolje traje i duđže izgledaš svežije. Ali, budi oprezna: tvoja koža nije veliki ljubitelj temeljnih premaza. Silikon koji sadrži prajmer začepljuje pore. To može uzrokovati osip i bubuljice.

Savet stručnjaka: daj koži vazduha da diše tokom nedelje, a temeljni premaz koristi samo u posebnim prilikama.

5. Vodootporna maskara

Vodootporna maskara isušuje trepavice i zato je ne treba koristiti svaki dan.

Savet stručnjaka: kao osnovu upotrebi normalnu maskaru i dopuni je vodootpornom maskarom. To sprečava da dođe direktno na trepavice.

maskara
Wanted, Shutterstock